FIFA'da Seçim Heyecanı Devam Ediyor - Son Dakika
Spor

FIFA'da Seçim Heyecanı Devam Ediyor

FIFA\'da Seçim Heyecanı Devam Ediyor

FIFA başkan adaylarından Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, seçilmesi halinde 10 yılda tamamlanacak bir programla kurumda reform yapacağını öne sürdü.

10.01.2015 17:46

FIFA başkanlık seçiminde, 17 yıldır başkanlık görevini sürdüren Sepp Blatter'in karşısına aday çıkacak Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, yarışı kazanması halinde yapmayı planladığı değişiklikleri İngiliz basınına anlattı.

FIFA'nın gizlilik politikasını eleştiren Hüseyin, "FIFA, dış dünyaya kapalı bir kurum oldu ve şeffaflığa ihtiyacı var. Bu nedenle reform yapılması şart. Seçilirsek, yeni bir programa başlamak için kolları sıvayacağız" ifadesini kullandı. Hüseyin, FIFA'nın adının, Blatter döneminde birçok skandalla anıldığını savunarak, "Kurumun tamamen şeffaf hale gelmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun için herkesin desteğini alarak yönetim kurulunun yürürlüğe sokacağı 10 yıllık bir program hazırlanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek günlerde FIFA'ya üye futbol federasyonu başkanlarıyla fikir alışverişinde bulunacağını da belirten Hüseyin, "İnsanlara dikte etmek için başkanlığa gelmiyorum. Tabii ki bazı düşüncelerim ve yürürlüğe sokmak istediğim planlarım var ama bunlar için iş arkadaşlarımın da bana destek olması gerekiyor" dedi. İsviçre'nin Zürih kentinde 29 Mayıs'ta yapılacak 65. FIFA Kongresi'ndeki başkanlık seçimine 5. kez aday olacak Blatter'in karşısında yer alacak adaylar arasında Ali bin el-Hüseyin ile Jerome Champagne bulunuyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor FIFA'da Seçim Heyecanı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement