Filenin Sultanları Londra'da - Son Dakika
Spor

Filenin Sultanları Londra'da

Filenin Sultanları Londra\'da

Filenin Sultanları Polonya'yı 3-0 yenerek olimpiyatlara gitme hakkı kazandığı maç sonrası Başkent Spor Salonunu karnaval alanına çevirdi.

06.05.2012 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filenin Sultanları Polonya'yı 3-0 yenerek olimpiyatlara gitme hakkı kazandığı maç sonrası Başkent Spor Salonunu karnaval alanına çevirdi.

Maç sonu büyük coşku yaşayan Filenin Sultanları ve taraftarlar sahanda Ankara havası eşliğinde misket oynayarak gönüllerince eğlendiler. Bazı oyuncular gözyaşlarını tutamazken takımın başarılı isimlerinden Neslihan ise maçın sevincini kızıyla yaşadı.

Maç sonrası duygularını paylaşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, voleybolda büyük bit başarı elde edildiğini dile getirerek, "Bu başarının altında birçok ilk var. 52 yıl aradan sonra ilk defa bir Milli Takım olimpik branşlarda olimpiyatlara katılma hakkı kazandı. Voleybolda da bunu ilk defa yaşıyoruz bu da başka bir ilk. Şimdi sıra basketbolda" diye konuştu.

Kılıç, "Voleybol bize bir ilki yaşatıyor. İnşallah voleybolun ayağı uğurlu gelecek. 8 Avrupa takımından birincisi olduk ve Londra'ya gitme hakkı kazandık. Şimdi sıra basketbolda. 1 ay sonra basketbol milli takımız 12 takım arasından ilk 5'e girecek ve Londra'ya gidecek. Bununla yetinmeyeceğiz" İfadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, şunları kaydetti: "Biz zor olanın ötesinde inanılmaz olanı başardık. Filenin sultanları senelerdir ortaya büyük bir emek ortaya koydular. Muhteşem bir seyirci var. Sporcularımız ve Voleybol Federasyonumuz muhteşem. Esas büyük başarıyı Londra Olimpiyatları'nda göstereceğiz."

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ise, heyecanından konuşmakta zorlandığını ifade ederek, "Bizim için önemli bir hayal ve önemli bir özlemdi. Turnuvanın başlangıcından önemli bir rüya olduğunu belirtmiştim. Rüyamız gerçek oldu çok mutluyum" dedi.

Yıldız oyuncu Neslihan Darnel, maçın ardından göz yaşları içerisinde yaptığı açıklamada, "Biz konuşmamız gerekeni sahada konuştuk. Kazanmak istiyorduk ama 3-0 kazanacağımızı hiç düşünmemiştik. Çok mutluyum. Londra'da görüşürüz. Bugün Türk olduğum için çok gurur duydum. Bizi burada yalnız bırakmayan her Türk'e armağan olsun" şeklinde konuştu.

Gözde Sonsırma ise, "Kaç yıldır voleybol oynadığımı bile hatırlamıyorum ama hepimizin tek hayalim buydu. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum."

Milli takımın liberosu Gülden Kuzubaşıoğlu da, "Maça başlarken çok heyecanlıydık. Adım adım olimpiyat dedik ve olimpiyata gittik. Türk milletine bu mutluluğu yaşattığımız için çok mutluyum, çok gururluyum" ifadelerini kullandı.

Gizem Güreşen, "Çok mutluyum. İlkleri başardığımız için bize inanan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaptan Esra Gümüş de şunları söyledi: "Çok inanılmaz bir duygu. Bize nasip olduğu için çok mutluyuz. Çünkü tarihe adımız geçti. Londra Olimpiyatlarına gidiyoruz. Ankara seyircisine çok teşekkür ediyorum. Biz boşuna burada oynamak istemedik. Ankara'nın bir uğuru olduğuna inanıyorduk, bu gerçek oldu. Hepimiz bunu istedik ve olimpiyat için savaştık. Artık olimpiyatlarda bizi beklesinler. Çünkü Türk takımı gümbür gümbür geliyor. Çok iyi bir takımız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Filenin Sultanları Londra'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement