Formula 1 Yarışları Fransa'ya Geri Dönüyor - Son Dakika
Spor

Formula 1 Yarışları Fransa'ya Geri Dönüyor

Formula 1 Yarışları Fransa\'ya Geri Dönüyor

Estrosi, Fransa Motor Sporları Federasyonu (FFSA) ile yarışlara ev sahipliği yapabilmek için 5 yıllık bir anlaşma imzalandığını bildirdi.

06.12.2016 08:19

Estrosi, Fransa Motor Sporları Federasyonu (FFSA) ile yarışlara ev sahipliği yapabilmek için 5 yıllık bir anlaşma imzalandığını bildirdi. Kendisi de eski bir otomobil yarışçısı olan Estrosi, Formua 1 yarışlarına ev sahipliği için ne kadar ücret ödendiği konusuna açıklık getirmedi. Estrosi, bununla birlikte Avrupa'da yarış düzenlemek için ödenen ortalama fiyata yakın bir ücret ödeneceğini söylemekle yetindi.

Fransa'da Formula 1 yarışları en son ülkenin iç bölgelerinde yer alan Magny'daki piste gerçekleşmişti. Formua 1 yarışlarının Fransa'daki tarihi ise 1906 yılına giriyor. Bu ülkede ilk resmi Formula 1 yarışı, Le Mans kentinde düzenlenmişti. Reims kenti de yine Fransa'da Formua 1 yarışı koşulan kentler arasında yer alıyor.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 2017 takvimini geçen ay sonu onaylamıştı. FIA'dan yapılan açıklamada, Formula 1 Dünya Şampiyonası 2017 sezonunda 20 yarışın yapılacağı ve Almanya Grand Prix'sinin takvimden çıkartıldığı bildirilmişti. Muhabir : Rahmi GündüzYayınlayan : Osman Kurt23: 28 05/12/16"

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Formula 1 Yarışları Fransa'ya Geri Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement