Hamilton Arkasına Bakmadı - Son Dakika
Spor

Hamilton Arkasına Bakmadı

Hamilton Arkasına Bakmadı

Formula 1'de 2014 sezonunun ikinci grand prix'si geride kalırken, Lewis Hamilton baştan sona lider götürdüğü yarışı zorlanmadan ilk sırada tamamladı.

31.03.2014 11:03

Formula 1'de sezonun ikinci yarışına Malezya ev sahipliği yaparken, 56 turluk mücadele beklendiği gibi Mercedes dominasyonu ile geçti. Lewis Hamilton pole pozisyonda başladığı yarışı sorunsuz bir şekilde tamamlarken, onu takım arkadaşı Nico Rosberg takip etti.

Bu sezon pistin en iyi aracına sahip olduğu düşünülen Mercedes, bunu haklı çıkartan bir performansla Malezya'da adeta esip geçti. Avustralya'da erken turlarda yarış dışı kalarak büyük hayal kırıklığı yaşayan Lewis Hamilton bu kez hiçbir zorlukla karşılaşmadı ve pole pozisyonda başladığı 56 turluk yarışı ilk sırada tamamlayarak, sezondaki ilk zaferini tatmış oldu. Mercedes sezonun ilk yarışının galibi Nico Rosberg'in ikinci sırayı almasıyla hafta sonunu duble yaparak tamamlamış oldu. Sezonu sıkıntılı açan son 4 sezonun şampiyonu Red Bull pilotu Sebastian Vettel ise kendisine podyumun son sırasında da olsa yer bularak, Avustralya'daki hayal kırıklığını atlatmış oldu.

Fazla heyecan ve sürprizin yaşlanmadığı, beklenen yağmur tehditine rağmen, yağışın etken olmadığı yarışta belki de en fazla akılda kalıcı olan Red Bull'un Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo'nun şanssızlıklarıydı. Pit stop için pit alanına giren Ricciardo önce arabasının stop etmesi, ardından lastiğinin düzgün takılamaması, pite dönüşü sonrası ön kanadının kırılması ve emniyetsiz şekilde yarışa dönmesi nedeniyle aldığı cezanın ardından sadece birkaç tur içinde avucunun içinde tuttuğu podyum iddiasını yarış dışı kalarak kaybetmiş oldu. Ricciardo, sezonun ilk yarışını da ikinci sırada tamamlamasına rağmen, benzin kullanımı konusundaki ihlali nedeniyle diskalifiye olmuştu.

Hamilton, Rosberg ve Vettel'in ilk üç sırayı ele geçirdiği yarışta dördüncü sıra, son turda Force India'dan Nico Hulkenberg'i geçen Ferrari pilotu Fernando Alonso'nun oldu. McLaren'den Jenson Button 6. sırayı alırken, iki Williams pilotu Felipe Massa ile Valtteri Bottas İngiliz pilotu takip etti. McLaren'den Kevin Magnussen'in kariyerinin ikinci F1 yarışında da 9. olarak puan alırken, benzer bir başarıyı Toro Rosso'dan Daniil Kvyat 10. olarak tekrarladı. Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen ise ancak 12. sırada kendisine yer bulabildi.

Bu sonuçların ardından Rosberg, pilotlar klasmanında 43 puana terfi ederken, takım arkadaşı Hamilton 25 puanla onu takip etti. Alonso'nun 24 puana sahip olduğu listede Button 23, Magnussen ise 20 puana yükseldi. Vettel'in 15 puanla 7. olduğu listede Raikkonen ise 6 puanla 9. oldu. Markalar klasmanında ise 2'de 2 ile sezonu açan Mercedes, en yakın rakibi McLaren'in 25 puan önünde 68 puanla ilk sırada yer alıyor.

Formula 1'de sezonun üçüncü grand prix'sine 4-6 Nisan tarihleri arasında Bahreyn ev sahipliği yapacak.

2014 Formula 1 Petronas Malezya Grand Prix

1-Lewis Hamilton Mercedes

2-Nico Rosberg Mercedes +17.3 sn

3-Sebastian Vettel Red Bull +24.5 sn

4-Fernando Alonso Ferrari +35.9 sn

5-Nico Hulkenberg Force India +47.1 sn

6-Jenson Button McLaren +83.6 sn

7-Felipe Massa Williams +85.0 sn

8-Valtteri Bottas Williams +85.5 sn

9-Kevin Magnussen McLaren +1 Tur

10-Daniil Kvyat  Toro Rosso +1 Tur

11- Romain Grosjean Lotus +1 Tur

12-Kimi Raikkonen Ferrari +1 Tur

13- Kamui Kobayashi Caterham +1 Tur

14-Marcus Ericsson Caterham +2 Tur

15-Max Chilton Marussia +2 Tur

---------------------------------

Daniel Ricciardo Red Bull +7 Tur

Esteban Gutierrez Sauber +21 Tur

Adrian Sutil Sauber +24 Tur

Jean-Eric Vergne Toro Rosso +38 Tur

Jules Bianchi Marussia +48 Tur

Pastor Maldonado Lotus +49 Tur

Sergio Perez Force India

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hamilton Arkasına Bakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement