Hata Yapan Yandı! - Son Dakika
Spor

Hata Yapan Yandı!

Hata Yapan Yandı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, genel performans olarak temsilcileri beğendi, ancak bariz yanlışları affetmeyeceklerini söyledi.

07.01.2018 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Federasyonun en hayati organının temsilcilik olduğunu dile getiren Yıldırım Demirören, "Büyük, küçük takım ayırımı asla yapmayınız, talimat ne diyorsa uygulayınız. Çifte standarda asla yol açmayınız" uyarısında bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, temsilcilere güvendiğini söyledi, ancak hata yapanlar hakkında gerekli yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi.

Temsilciler Kurulu tarafından Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılan Temsilciler Seminerleri'nin açılışında konuşan Demirören, "Sizler beni, yönetim kurulu arkadaşlarımızı ve federasyonumuzu temsil ediyorsunuz. Bizler sizlere büyük bir emanet ve güven mührünü teslim ediyoruz. Bu nedenle sizlerin her hareketi bizleri bağlıyor, raporlarınız bizleri yönlendiriyor" dedi.

Federasyonun en hayati organının temsilcilik olduğuna vurgu yapan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Çünkü Hukuk, Disiplin ve Tahkim Kurullarımız kararlarının yüzde 90'ını sizlerin raporları ile veriyor. Sizler bizim gözümüzde maçların emniyeti, önleyici tedbirlerinizle keyifli müsabakalar izlenmesini sağlayan aktörlersiniz" diye konuştu.

Hatırlatma yaptı

İlk yarıda temsilcilerin genel performansını başarılı bulduklarını söyleyen Demirören, "Bazen hatalarınız oldu ama bunlardan ders çıkarttığınıza inanıyoruz. Bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Dün (Önceki gün) Hukuktan Sorumlu Başkanvekilimiz Sayın Hüsnü Güreli kardeşimin de bahsettiği gibi çok bariz hata yapan arkadaşlar için maalesef gerekli yaptırımları uygulayacağız. Zira sizin hatalarınız doğrudan beni ve yönetim kurulumuzu bağlıyor" uyarısında bulundu.

Kulüplerin, başkanların temsilcilerden iletişimle ilgili şikayette bulunduğunu da dile getiren TFF Başkanı, "Sonuçta başkanlarımız, kurumlarını temsil eden kişiler. Kulüplerinin haklarını korumak istiyorlar. Tavırlarınıza çok dikkat ediniz, diyaloglarınızı sağlam kurunuz. Sert değil, çözümcül olunuz" yorumunu yaptı.

Yıldırım Demirören şöyle devam etti:

"İyi temsilcilik kulüplere bol ceza kesecek raporlar yazmak değil, sezgileri, kararları ve tedbirleriyle müsabakanın güvenliğini sağlamaktır. Büyük, küçük takım ayırımı asla yapmayınız, talimat ne diyorsa uygulayınız. Çifte standarda asla yol açmayınız."

'Kırmızı çizgimiz şiddet ve küfür'

Ligin ikinci yarısındaki en önemli beklentilerini de anlatan Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Bizim kırmızı çizgilerimiz şiddet ve küfür... En büyük arzumuz küfrü, şiddeti statlarımızdan yok etmek. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmalısınız. Sizlere EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday Türkiye'nin temsilcileri olduğunuzu hatırlatmak istiyoruz. Türk futbolu asla şiddetle, küfürle anılmasın. Bu konuda hepimize büyük sorumluluk düşüyor" dedi.

'Gerekirse maçı başlatmayın'

Özellikle merdiven boşluklarına dikkat edilmesini rica eden Yıldırım Demirören, "Gerekirse maçı başlatmayın. Bu yetkiyi de buradan sizlere hep beraber veriyoruz. İnsan sağlığı ve güvenlik, tribünlerin acil durumlarda tahliyesi açısından çok önemli... FIFA ve UEFA maçlarındaki o görüntüyü bizlerin de sağlaması lazım" ifadesini kullandı.

Plaket verdi

Başkan Yıldırım Demirören, konuşmasının ardından sezon sonunda temsilcilik görevleri sona erecek olan Birtan Taşkınlar ile Metin Cengiz'e birer plaket takdim etti.

]

]

]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Hata Yapan Yandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement