Horner Şampiyonluğa Ulaştı - Son Dakika
Spor

Horner Şampiyonluğa Ulaştı

Horner Şampiyonluğa Ulaştı

Tecrübeli Amerikalı bisikletçi Chris Horner, İspanya Bisiklet Turu’nda 20. etabın ardından kırmızı mayosunu garanti altına aldı.

26.02.2014 17:00

Bisiklet sezonunun son büyük organizasyonu İspanya Bisiklet Turu'nda sondan bir önceki gün koşulan 20. etap geride kaldı.

4 kategorize tırmanışı içinde barındıran 142.2 km'lik etabın kazananı Kenny Elissonde olurken asıl mücadele genel klasman iddialıları Chris Horner, Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde ve Joaquim Rodriguez arasında gerçekleşti.

Son 6 km'lik bölümde Nibali'nin yaptığı ataklara cevap veren tek isim olan Horner, ardından kendisi atak yaparak rakiplerini geride bıraktı ve etabı ikinci tamamladı. Üçüncülük ise Alejandro Valverde'nin oldu.

RadioShack Leopard pedalı Chris Horner, Leganés – Madrid arasında koşulacak 21.  ve son etaba en yakın rakibi Vincenzo Nibali'nin 37 saniye önünde başlayacak. Büyük mücadelenin son günü Horner'ın kırmızı mayosuyla yapacağı resmi geçide sahne olacak ve 41 yaşındaki sporcu günün sonunda Fransa, İtalya ve İspanya'da organize edilen üç büyük turda şampiyonluğa ulaşan en yaşlı sporcu unvanını eline geçirecek.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Horner Şampiyonluğa Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement