Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Spor basınının önde gelen isimleri Fenerbahçe’nin dört gollü Akhisar galibiyetini yorumlarken sarı-lacivertlilerin fizik gücüne dikkat çektiler.

14.12.2013 11:21

Mahşerin dört golcüsü

Rıdvan Dilmen – Sabah

Durum 0-0'ken Ersun Yanal, Alper-Webo değişikliğini kafaya koymuştu. 1-0'dan sonra da düşündüğü bu değişikliği yaptı. Takım halinde hücum yapan Fenerbahçe karşısında Akhisar takımı hiçbir direnç gösteremedi. Goller, pozisyonlar üst üste geldi. Fenerbahçe moralli istekli tempolu hızlı ve rakibinin de ilk yarının ortalarında 10 kişi kalmasından sonra rahat bir maç kazandı. Geldiği zaman 1 yıllık bir sözleşme yapılan Yanal'ın görev süresi uzatılmalı. Fenerbahçe antrenörü olmak için 1 yıllık değil 6 aylık sözleşmeyi bile kabul edersin. Hele ki o camiadan değilsen. Şu ana kadar Fenerbahçe Başkanı ve Yanal'ın istediği her şey aynı gidiyor. Yanal sözleşmenin uzatılmasını da hak ediyor.

Mehmet Demirkol – Fanatik

Fenerbahçe'yi ligde farklı yapan öncelikle dayanıklılığı ve gücü... Son dakika galibiyetleri bundan. Sonra ön alan presi. Oyunu boyuna kısa, enine geniş tutarak hücum etmesi.

Ve tüm bunları sağlamak için de Webo'nun pivot rolüne ihtiyaç var. O Fenerbahçe'ye önce zaman kazandırıyor. Savunmada en az iki oyuncu onun üzerine gidiyor. Dolayısıyla yanında oynayan iki hücumcu ve arkadan gelen en az bir hücumcu orta saha için alan açılıyor. Emenike ondan kötü futbolcu mu? Tabii ki hayır. Çok çok iyi oyuncu... Ama başka oyuncu. Webo'nun yerinde tek santrforda Emenike oynadığında stoperler için arkası dönük olduğunda kolay bir oyuncuya dönüşüyor... Yani Webo'nun özelliklerinden mahrum kalıyor... Ama asıl önemlisi pivotun yanında koşucu santrfor olarak görev aldığında Emenike'nin ortaya koyduğu olağanüstü performanstan oluyor Fenerbahçe.

Matinede gol şov

Uğur Meleke – Milliyet

24 Ağustos'tan beri, yani son 112 günde Fenerbahçe ligde 14 maç oynadı, 12'sini kazandı, ikisinden de başı dik beraberliklerle çıktı.

Trabzon beraberliğinde özellikle ilk bir saatte rahatlıkla 3-4 yapabilecek pozisyonları üretmişlerdi, Beşiktaş karşısında da 10 kişiyle geriden gelip galip gelmeye yaklaştılar. Tam 112 gündür Fenerbahçeli futbolcular maç sonu bahane üretmeye değil, başarılarını açıklamaya geliyorlar mikrofonun başına. Neredeyse dört aydır bakkala-manava gittiklerinde tebrik alıyor Fenerbahçeli futbolcular. Dışarıda akşam yemeklerini huzurlu yiyorlar. İster istemez bir kazanma alışkanlığı kazandırıyor bu durum. Bir özgüven rutini oluşuyor kadroda. ve çok yüksek viteste oynamadıkları günleri de hanelerine bir biçimde 3 puan yazarak kapatabiliyorlar. Dün de öyle yaptılar zaten.

Okay Karacan – Zaman

Yanal, Alper'in yerine Webo alarak 10 kişi oynayan Akhisar'ı iki forvetiyle sahasına hapsetti. Erkan'ın varlığı Fenerbahçe'nin sol kanadı çürütme hızını kesmedi. Her zamanki gibi ikinci yarıda devir yükselten sahanın tüm noktalarından gelen, her türlü gol organizasyonunu rahatlıkla üreten Fenerbahçe rahat farka gitti. Devreyi lider bitirmeyi garantilediler.

Akhisar maçı bir ölçü değil ama muhtemelen bu takımı İstanbul'da kimse yenemez. Deplasmanda dururlar mı bilinmez ama Ersun Yanal takımları bir yere kadar gider, sonra düşer savını çıkaranların yeni bir argümana ihtiyaç duydukları kesin..

Gürcan Bilgiç – Sabah

Caner gibi lokomotif oyuncunun yokluğunda, form ibresini yukarıya yönlendiren Baroni, Emenike, Sow üçlüsü dikkat çekiciydi. Webo benim için ilk on birde olması gereken bir isim. Ama bu rekabet içinde, Sow-Emenike ikilisinden sürekli "Biz de yaparız" mesajı geliyor. Moussa'nın üçüncü goldeki ortası, her babayiğidin yapabileceği bir vuruş değil.

Bu maçın esas mesajı değişimdir. Önce fizik olarak zirveye yaklaştılar, şimdi bunu kaliteleri ile pekiştiriyorlar. Rakibin handikaplarına rağmen skor küçümsenmesin.

Atıyorlar efendim, durduramıyoruz

Ömer Üründül – Sabah

Bir milli takım oyuncusu ve iyi bir futbolcu olduğu halde Caner'in performansı yüzünden forma şansı bulamayan Hasan Ali'deki moral bozukluğu ve maç eksikliği açıkça görüldü. Kuyt tam bir takım oyuncusu olduğunu bir kere daha gösterdi. Maçın son dakikasına kadar disiplinden kopmadı. Sow da önemli pozisyonlarda pas yerine gereksiz şutları tercih etme yanlışına devam etti.

Ersin Düzen – Vatan

Fenerbahçe, lehine gelişen şartları da iyi değerlendirerek bir penaltı kaçırmasına rağmen sezonun en rahat galibiyetlerinden birini aldı. Maçın ilk bölümünde belki yeteri kadar pozisyon bulamadılar ancak öne oynama isteği ve hızlı paslarla sürprize izin vermeyeceklerini belli ettiler. Fenerbahçe, özellikle yabancı futbolcularının müthiş formuyla zirveye demir attı ve orada kalacaklarını da her hafta daha fazla ispat ediyorlar. Takımın fizik gücü çok iyi. Hiç yorulmayacak gibi görünüyorlar. Tek kulvarda oynamak tabii ki avantaj ama bu başarıda Ersun Yanal'ın payı büyük.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement