"Kutsanmış Hissediyorum" - Son Dakika
Spor

"Kutsanmış Hissediyorum"

"Kutsanmış Hissediyorum"

Fenerbahçe Doğuş'un yıldız ismi Nikola Kalinic, takım olarak iyi durumda olduklarını ve rakipleri çaresiz bırakabildiklerini söyledi.

01.05.2018 02:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜMİT AVCI - RÖPORTAJ

Önce Real Madrid, ardından Panathinaikos ve son olarak da Baskonia ile oynanan çeyrek final serilerinin kritik ismi Kalinic, her maç bir iki ismi ön plana çıkardıklarını söyledi, "Rakip kim olursa olsun bizi savunamıyor. Bu bizim istediğimiz bir şey" dedi.

Euroleague'in son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, arka arkaya 4. kez Euroleague'de Final Four'a yükselme başarısı gösterirken, Nikola Kalinic de kritik anların oyuncusu olduğunu ispatladı, özellikle Baskonia ile oynanan son maçta harika işler yaparak, temsilcimizi sırtlamayı başardı.

Üst üste 4. kez Final Four oynamanın harika bir duygu olduğunu belirten Kalinic, "Müthiş hissediyoruz. Karakterimizi sahaya koyduğumuzda neler yapabileceğimizi bir kez daha ispatladık, güçlü olduğumuzu gösterdik. Fenerbahçe 4, ben de bu takımla 3 yıldır bu gururu yaşıyorum. Kendimizi kutsanmış hissediyorum. Ama daha işimiz bitmedi. Önümüzde iki maç daha var. Hedefe ulaşmak için iki galibiyet daha almamız gerekiyor. O maçlar için de sabırsızlanıyorum" dedi.

Başarının formülü

Sezon nasıl geçerse geçsin, çeyrek finallerde performansını oldukça artıran Sırp oyuncu, bununla ilgili olarak da, "Tabii ki böyle maçlara daha fazla motive oluyorum. Real gibi, Panathinaikos gibi, Baskonia da güçlü bir takımdı. Böyle takımları yenmek için takım ruhu sergilemek gerekiyor. Son maçta Melli harika oynadı, bir önceki maçta Wanamaker kritik işler yaptı, keza Vesely... Ben de onlara katkı verdim. Biz geniş bir kadroya sahibiz ve her zaman değişik bir oyuncu maçın yıldızı olabiliyor. Sonuçta rakip kim olursa olsun bizi savunamıyor. Bu da bizim istediğimiz bir şey. Kadroda çok fazla iyi ve kaliteli oyuncu var ve her maç bir iki isim ön plana çıkıyor. Bizi başarılı kılan da bu" diye konuştu.

'Geri adım atmam'

Son maçın bitişinde Shengelia ile yaşadığı gerginliği de anlatan sarı-lacivertli oyuncu, "Shengelia'ya, onun kariyerine ve Baskonia takımına saygı duyuyorum. Basketbol rekabet oyunu. Sahada çekişme yaşanıyor. Dünyanın heryerinde böyle. Eğer biri bana bir hareket yaparsa, karşılığını veririm. Ben başlatmam ama geri adım da atmam. Shengelia 3. maçta bize kolunu gösterip, 'artık bizim zamanımız' geldi gibi bir hareket yaptı. Ben de 4. maçı kazanıp Final-Four'a kaldıktan sonra ona aynı hareketle karşılık verdim. Gece restaurantta karşılaştık. Aramızda bir sohbet geçti. Beni anladı. Şimdi her şey normal" ifadelerini kullandı.

'Zalgiris zor olacak'

Final four'un ilk maçında karşılaşacakları Zalgiris Kaunas'ı da değerlendiren Kalinic, "Yetenekli genç oyuncuları var. Tecrübeli oyuncuları harika bir sezon geçirdi. Keza coachları da inanılmaz. Bizim için zor olacak. 17 yıl aradan sonraki en iyi sezonlarını geçirdiler ve bu onları daha da heyecanlandıracaktır. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam edecekler. Final-Four'a kaldılar, devamını getirmek isteyeceklerdir. Ama biz daha tecrübeliyiz ve hazır olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

'Belgrad heyecan verici'

Final Four'un Belgrad'da gerçekleşeceğini ve bunun da kendisi için heyecan verici olduğunu ifade eden Kalinic, "Bu harika bir şey. Keyifli olacak. Benim için olduğu gibi, şehir için de heyecan verici. Belgrad halkı yıllardır bunu sabırsızlıkla bekliyor. Uzun süre sonra orada bir basketbol şöleni olacak ve kendisini basketbola adamış bir ülkeden bahsedince, bunun önemi daha da artıyor" diye konuştu.

Fenerbahçe Doğuş'un yıldız ismi Kalinic, Final Four öncesi kulüp dergisine de açıklamalarda bulundu.

]

]

]

]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 'Kutsanmış Hissediyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement