Lvg Akademisi Sunar... - Son Dakika
Spor

Lvg Akademisi Sunar...

Lvg Akademisi Sunar...

SPORCOPE DIŞ HABERLER – İngiltere Premier Lig 27. Hafta mücadelesinde Arsenal karşısına çıkan Manchester United'da maça damgasını genç oyuncu Marcus Rashford vurdu.

02.03.2016 08:39

SPORCOPE DIŞ HABERLER – İngiltere Premier Lig 27. Hafta mücadelesinde Arsenal karşısına çıkan Manchester United'da maça damgasını genç oyuncu Marcus Rashford vurdu. Manchester United formasıyla ilk lig maçında 2 gol – 1 asist ile oynayan Rashford, takımının 3-2'lik galibiyetinde başrolü üstlendi. Dünya basını İngiliz oyuncunun bu çıkışını 'mucize' olarak görse de, van Gaal'i yakından tanıyanlar bunun gayet olağan bir durum olduğunu biliyor.

Gençlerle çalışmaya önem veren ve şartlar ne olursa olsun onlara güvenen Louis van Gaal, gerek milli takım gerekse kulüp kariyerinde bu uğurda her riski aldı.

"Gençlere forma şansı vermek risk değil"

Van Gaal, Hollanda Milli Takımı'nı çalıştırdığı dönemde genç oyunculara duyduğu büyük güven zaman zaman basında tartışmalara yol açmıştı. Hollanda basınından bir gazeteci, milli takımın yarı final oynadığı 2014 Dünya Kupası öncesinde van Gaal'e bu kadar genç oyuncuyu takımda bulundurmanın bir risk taşıyıp taşımadığını sormuş, Hollandalı teknik adam ise "Ben böyle bir şeye inanmıyorum. Sen bana genç oyuncularla mesafe alınamayacağını söylemeye çalışıyorsun. En azından benim anladığım bu ama ben 18 – 19 yaşındaki oyuncularla Avrupa şampiyonu oldum. Bana sorarsan, sorduğun şey tam bir saçmalık" şeklinde yanıt vermişti.

"Peki Sneijder ve van Persie farklı mı?"

Bir başka gazetecinin genç oyuncuların formlarında iniş çıkışların çok olduğunu söylemesi üzerine söz alan Louis van Gaal, "Aynısını Sneijder için de söyleyebilirsin. Hatalıysam beni düzelt ama van Persie de son zamanlarda gol atmadı. Belki bunu hatırlamaya zahmet edebilirsin. Bunun yaşla bir alakası yok, bunların hepsi medyanın uydurması" sözleriyle bu konudaki görüşünü beyan etti.

Van Gaal'in Manchester günleri de onun kişiliğini gayet iyi yansıtıyor. Hollandalı teknik adam, United'a geldiği günden bu yana akademiden 14 oyuncuya forma şansı tanıdı. Manchester United'ın Arsenal'i mağlup ettiği karşılaşmada iki 18 yaşında ve beş 23 yaş altında oyuncu kadroda kendisine yer buldu. Arsenal'de ilk 11'deki oyuncular arasında 24 yaş altındaki tek oyuncu Hector Bellerin'di.

Xavi, Müller, Iniesta, Kluivert…

Louis van Gaal United'ın başına geçmeden önce yaptığı açıklamada, "Eğer genç bir oyuncu istediklerimi yapabiliyorsa onu seçerim. Eğer verim aldığım yaşlı bir oyuncuysa, o da problem değil. Yaş önemli bir faktör değil" demişti. Hollandalı teknik adam, Barcelona'da Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Thiago Motta; Bayern Münih'te Thomas Müller ve David Alaba gibi genç oyunculara forma şansı vermişti.

Van Gaal'in Ajax günleri de öteki takımlarından farklı değil. Ajax ile 1995'te Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Hollandalı, 22 yaşında veya altında yedi futbolcu ve Clarence Seedorf (19), Kanu(19) ve Patrick Kluivert (18) gibi üç genç yetenekle zafere yürümüştü. Hocası hakkında konuşan Patrick Kluivert "Yapı onun için çok önemli. O kulübün her yaş grubunda aynı sistemle oynamasını ister. Ajax'a ilk geldiğimde, bu nokta benim için oldukça kritik bir rol oynadı. A takıma çıktığımda, taktik ve felsefeyi altyapı takımlarından öğrenip gelmiştim. Bu örnek, organizasyonun ne kadar iyi olduğunu gösteriyor" dedi.

Hollandalı teknik adam, Manchester United'da hiçbir kupa kazanamayıp hayal kırıklığı yaratsa da, yetiştirdiği genç yeteneklerle Old Trafford sakinlerinin kalbinde kendinde yer açmayı başardı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Lvg Akademisi Sunar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement