Maviler Liderlik Şansını Değerlendiremedi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Maviler Liderlik Şansını Değerlendiremedi

05.05.2014 10:32

Premier Lig'in 37. haftasında Norwich City2i konuk eden Chelsea rakibiyle golsüz berabere kaldı.

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında konuk ettiği Atletico Madrid'e 3-1 yenilerek Devler Ligi'nde final oynama şansını kaybeden Chelsea ligde de puan kaybı yaşadı. Cardiff City ve Fulham'ın ardından önemli bir futbol mucizesi gerçekleşmezse ligden düşecek üçüncü ve son takım olacak Norwich City'i Stamford Bridge'te konuk eden Chelsea rakibiyle golsüz berabere kaldı ve sezonu tamamlamasına 1 maç kala puanını 79 yaparak, 80'er puanla zirveyi paylaşan ve 2'şer maları daha olan Liverpool ve Manchester City'nin ardında üçüncü sırada kaldı.

4. Arsenal ile puan farkını 3'e çıkaran Chelsea rakibiyle arasındaki 18 gollük averaj farkının son hafta kapanma ihtimalinin mucize ötesi olması nedeniyle lig üçüncülüğünü ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantiledi.

Chelsea'nin şampiyonluk ipini göğüslemesi için son hafta Cardiff City'i farklı yenmesi ve 2'şer maçları kalan şampiyonluk yolundaki rakipleri Liverpool ve Manchester City'nin bu karşılaşmalardan farklı yenilgilerle ayrılması gerekiyor.

Puanını 33 yapan ve sezonu tamamlamasına 1 maçı kalan Norwich City ise ligde kalabilmek için son hafta konuk edeceği Arsenal'i yenip, 35 puanlı Sunderland'in de West Bromwich Albion ve Swansea City ile evinde oynayacağı iki maçı da kaybetmesini bekleyecek.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Maviler Liderlik Şansını Değerlendiremedi - Son Dakika


Advertisement