Mesut Bir Fenomen" - Son Dakika
Spor

Mesut Bir Fenomen"

Mesut Bir Fenomen"

Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü, dün biten Arsenal maçının ardından Premier League gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

24.12.2013 19:51

Premier League ekiplerinden Chelsea'nin menajeri Jose Mourinho, Mesut Özil'in Arsenal'e katkısından, Andre Villas-Boas'ın kovulmasına kadar ligde yaşanan gelişmelere dair yorumlar yaptı.

Mesut'a övgüler...

Chelsea'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarında Mourinho, Mesut Özil'in Arsenal'e olağanüstü bir katkı yaptığını belirtti. Real Madrid'de birlikte çalıştığı Alman oyuncunun bir fenomen olduğunu belirten Portekizli teknik adam, "Mesut fenomen sıfatını hak eden bir oyuncu. Onu transfer ederek takımınızdaki eksik parçayı tamamlayabilirsiniz. Onun kalitesi, olgunluğu ve liderliği sayesinde takımınıza hemen katkı vermesini bekleyebilirsiniz. Otomatik olarak takımınızı daha iyi hale getiriyor. Bu tip oyuncuları transfer etmek, kadronuzda ona uygun çözümler bulmak zorundasınızdır. Arsene de bunu yaptı. Mesut'a formayı verdi ve birdenbire takımı daha iyi hale geldi" ifadelerini kullandı.

Dünkü maçta Mesut'u durdurmanın net bir formülü olmadığını belirten Mourinho, "90 dakika boyunca onu nasıl durduracağımı bildiğimi düşünüyordum. Ancak bunu yapmak imkansız. Çünlü bu tip oyuncular bir anda maçın seyrini değiştirecek hareketler yapabilirler. Böylece de neden bu kadar iyi olduklarını kanıtlarlar" şeklinde konuştu.

"Herkes olgunlaşmış"

Bu sezonun büyük bölümünde liderlik koltuğunu elinde tutan Arsenal'deki genç oyuncuların olgunlaşmasının önemli rol oynadığını vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, "Benim ilk Chelsea dönemimde Walcott daha çocuktu. Ama şimdi bir adam oldu. Wenger ve kulüp yönetimi diğer genç oyunculara da gelişimlerini tamamlama imkanı sundular. Wilshere, Ramsey ve Gibbs gibi oyuncular şu anda kariyerlerinin en mükemmel yaşlarındalar. Mesut ve Giroud gibi transfer edilen oyuncuların takımın çehresini tamamen değiştirdiğini söyleyemeyiz elbette. Genç oyuncuların gösterdiği gelişim ve transferlerin kalitesi sayesinde başarılı sonuçlar aldılar. Bunun sonucunda da hak ettikleri şekilde şampiyonluğa oynuyorlar" dedi.

Villas-Boas'a teselli

Eski yardımcısı Andre Villas-Boas'ın Tottenham'dan kovulmasına da değinen Mourinho, "Futbol dünyasında hiçbir şey beni şaşırtmıyor. Her an her şey olabilir. Andre'ye üç ya da dört yıllık bir sözleşme verdiklerinde ona güvenip, planlar yapmışlardı. Başarısız sonuçlar aldılar ancak yönetimin Andre'ye olan güveninin azaldığını zannetmiyorum. Onunla son altı ayda 3 defa görüştüm. Birkaç gün önce konuştuğumuzda dünyanın sonunun gelmediğini, yeni bir iş bulacağını söyledim ve mutlu Noel'ler diledim. Gönderilmesi hakkında konuşmadım çünkü olayın iç yüzünü yalnızca taraflar biliyordur" yorumunu yaptı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Mesut Bir Fenomen' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement