Mido Teknik Direktör Oldu - Son Dakika
Spor

Mido Teknik Direktör Oldu

Mido Teknik Direktör Oldu

Mısır futbolunun 2000'lerde yetiştirdiği önemli golcülerden olan Ahmed Mido Hossam, ülkesinin önde gelen takımlarından Zamalek'e teknik direktör oldu.

23.01.2014 02:06  Güncelleme: 07:58

Mısır'da lig başlayacak

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında futbolculuk kariyerine nokta koyan ünlü golcü, Kahire'nin ağır topu Zamelek'in başına geçerek Mısır futbol tarihinin en genç teknik direktörü ünvanını da aldı.

Sadece 30 yaşında olan Mido teknik direktörlüğüne geldiği Zamalek kulübünün altyapısında yetişmiş ve sonradan Ajax, Marsilya, Roma, Tottenham gibi Avrupa futbolunun önemli takımlarında forma giymişti. Futbolculuk kariyerine son verdikten sonra ülkesinin AL Masry takımından ve PSG'den altyapı teknik direktörlüğü için teklif alan Mido bunları geri çevirip yetiştiği kulübü seçti.

"Mısır'da insanlar benim teknik direktörlük için çok genç olduğumu söyleyip eleştirilerde bulunuyor ama Avrupa'da artık bunun birçok örneği var. Bu kulübü çok seviyorum ve bu nedenle önemli teklifleri geri çevirdim, burada mücadeleye hazırım" sözleriyle Zamelek teknik direktörü olarak ilk açıklamasını yapan ünlü golcü, yönetimden büyük destek gördüğünün de altını çizdi.

Mısır futbolunun en başarılı ekiplerinden biri olan Zamalek 11 kez Mısır Ligi'ni 5 kez ise Afrika Şampiyonluğu'nu kazandı. Bu sene Al Ahly'nin gerisinde kaldıktan sonra teknik ekip değişikliğine giden Kahire kulübünde Mido'nun etkisinin ne olacağını önümüzdeki günler gösterecek.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Mido Teknik Direktör Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement