Mourinho'dan Flaş Drogba Açıklaması! - Son Dakika
Spor

Mourinho'dan Flaş Drogba Açıklaması!

Mourinho\'dan Flaş Drogba Açıklaması!

Galatasaray ile yolları ayrılan Didier Drogba, kulüp efsanesi olduğu Chelsea'ye dönmek üzere...

25.07.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezon sonunda Galatasaray ile sözleşmesi biten ve bonservisi elinde olan 36 yaşındaki futbolcunun hakkında birçok spekülasyon yapılıyordu.

Özellikle Juventus ile adı sıkça anılan tecrübeli golcü için, eski hocası Jose Mourinho'dan flaş bir açıklama geldi.

Portekizli teknik adam şöyle konuştu:

"Drogba'yı getirmeyi düşünüyoruz. Maçlar kazanmayı, kupalar kazanmayı istiyoruz ve Didier de Avrupa'nın en iyi golcülerinden biri. Premier Lig için gerekli her şey hala onda var. Bu transferi kesinlikle duyguları karıştırmadan düşünüyoruz.

Chelsea tarihinin en önemli golünü attığı veya asistana ihtiyacım (bunu siz söylüyorsunuz) olduğu için değil takımı daha güçlü hale getirecek kaliteye sahip olduğu için geri gelecek. Çok yakında her şey netleşir. Didier tam bir takım oyuncusu ve her takım için önemli bir isim.

Drogba'nın kalbi onu ait olduğu yere itiyor. Bunu biliyoruz. Abramovich zeki biri ve o da Drogba'nın Chelsea'ye ait olduğunu biliyor. Didier bize ait. Bakalım bize bir yıl veya daha fazlası için oyuncu olarak geri dönecek mi? Bekleyip göreceğiz."

2003-2004 sezonunda Marseille formasıyla tam 30 kez fileleri havalandıran ve takımını UEFA Kupası finaline taşıyıp Fransız taraftarların sevgilisi olan Drogba, o sezon gösterdiği müthiş performansla Jose Mourinho'nun dikkatini çekmiş ve Portekizli hocanın Chelsea'deki ilk transferi olarak 24 Milyon Pound bonservis bedeliyle Londra'ya gelmişti.

Portekizli teknik adam, 20 Eylül 2007 tarihine kadar başında olduğu Chelsea?de tarihi başarılara imza atarken, şüphesiz en çok güvendiği isim, "prensim" dediği Fildişi Sahilli yıldız Drogba olmuştu.

Chelsea'deki ilk 3 sezonunda 142 resmi maça sahaya çıkan Drogba, 65 kez fileleri havalandırıp 25 de asist yapmıştı. Mourinho Chelsea'den ayrıldıktan sonra Drogba, yaklaşık 5 yıl daha Maviler forması giymişti.

Londra temsilcisindeki 8 sezonunda toplam 342 resmi maçta 157 gol kaydeden ve 71 asist yapan Drogba, 2006-2007 sezonunda 20 golle, 2009-2010 sezonunda da 29 gol atarak Premier Lig'de 2 kez gol kralı olmuştu.

Chelsea ile mevcut sözleşmesi 2011-2012 sezonunun ardından sona eren ve Londra'daki kariyeri rüya gibi biten Drogba, Münih'teki finalde Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırmış ve FA Cup finalinde Liverpool'u da yıkan golü kaydetmişti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Mourinho'dan Flaş Drogba Açıklaması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement