Nadal'dan Erken Veda - Son Dakika
Spor

Nadal'dan Erken Veda

Nadal\'dan Erken Veda

Erkekler tenisinde dünya sıralamasının zirvesinde bulunan Rafael Nadal, son şampiyon olarak gittiği Indian Wells'e bu sene erken veda etti.

11.03.2014 11:52  Güncelleme: 11:54

Djokovic'ten 550. galibiyet

Dört Grand Slam turnuvası haricinde tenisin en önemli organizasyonları arasında yer alan BNP Paribas Açık'ın üçüncü turu büyük bir sürprize sahne oldu.

Dünya sıralamasının bir numaralı ismi Rafael Nadal 2007, 2009 ve 2013'te kazandığı Indian Wells'e Alexandr Dolgopolov karşısında veda etti. Ukraynalı raket, güçlü rakibini 6-3, 3-6 ve 7-6'lık setlerle turnuva dışına itmeyi başardı.

Şampiyonluk unvanını korumak isteyen Nadal karşılaşmanın ilk oyununda servis kırarak iyi bir başlangıç. Yapmasına rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve geri düştü. Ardından ikinci setin altıncı oyununda servis kıran İspanyol raket oyunu final setine taşımayı başardı. Son sete iyi başlayan ise Dolgopolov oldu. Avantajını 5-2'ye kadar taşıyan dünya 31 numarası, buna rağmen Nadal'ın geri dönüşüne engel olamadı. Tie-break'te servisinde puan kaptırarak 4-2 geri düşen Dolgopolov, yeniden öne geçmeyi başararak 7-5'le maçı noktaladı ve turnuvanın en büyük sürprizine imza attı.

Dolgopolov bir üst turda Gael Monfils'i 6-2, 3-6 ve 7-5'le geçen Fabio Fognini ile karşılaşacak.

Federer ve Wawrinka turladı

Son dönemin iki formda İsviçreli raketi Roger Federer ve Stanislas Wawrinka da adlarını dördüncü tura yazdırmayı başardı.

Daha önce dört defa Indian Wells'te zafere ulaşan Roger Federer, Dmitry Tursunov'u 7-6'lık iki setle mağlup etti. Önceki hafta Dubai'de kariyerinin 78. turnuva zaferini kazanan ve galibiyet serisini sekiz maça taşıyan 17 kez Grand Slam şampiyonu son 16 turunda Kei Nishikori'yi iki sette mağlup eden bir başka tecrübeli oyuncu Tommy Haas'la kozlarını paylaşacak.

Avustralya Açık'ta zafere ulaşarak kariyerinin en büyük başarısına ulaşan Stanislas Wawrinka ise oldukça rahat bir şekilde adını bir üst tura yazdırmayı başardı. İtalyan Andreas Seppi karşısında çok iyi bir maç çıkaran dünya üç numarası, 6-0 ve 6-2 ile kazanan taraf oldu. Wawrinka'nın dördüncü turdaki rakibi Kevin Anderson olacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Nadal'dan Erken Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement