NBA karnesi #9 - Son Dakika
Spor

NBA karnesi #9

NBA karnesi #9

Harika bir haftayı geride bıraktık bence. Bunun nedenlerini önem sırasına göre dizecek olursak; Milwaukee Bucks-Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers-Houston Rockets gibi ağır abilerin çarpışmalarını seyrettik, Ja Morant’in neredeyse Kevin Love’u EYT saflarına katacağı pozisyona tanık olduk...

23.12.2019 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harika bir haftayı geride bıraktık bence. Bunun nedenlerini önem sırasına göre dizecek olursak; Milwaukee Bucks- Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers- Houston Rockets gibi ağır abilerin çarpışmalarını seyrettik, Ja Morant’in neredeyse Kevin Love’u EYT saflarına katacağı pozisyona tanık olduk ve son olarak Toronto Raptors’ın muazzam geri dönüşüyle haftayı kapattık. Çok bekletmeden hadi buyurun…

Hepsi pekiyiler

Dallas Mavericks

Bir hafta içinde sırasıyla Milwaukee Bucks, Boston Celtics, Philadelphia 76’ers ve Toronto Raptors gibi birbirinden güçlü rakiplerle karşılaştılar. Aslında bu kısımda fütursuzca Rick Carlisle övmeyi planlıyordum ama Raptors maçının son çeyreğiyle birlikte benim de tadım kaçmış oldu bu konuda. Neyse ilk başta o kısmı yok sayıp eskisi gibi devam edelim.

Doncic’in yokluğunda Bucks’ın galibiyet rekorunu sonlandırdılar, %39’la şut attıkları Celtics maçının sonuna kadar oyunda kalmayı başardılar ve 76’ers’ı evinde 19 sayı farkla yenerek koç farkının ne demek olduğunu gösterdiler.

Sonra da gidip dördüncü çeyrekte 30 sayı farktan Raptors’a maç verdiler. Ah be Carlisle hocam, şu son detaya ne gerek vardı? Neyse, son 12 dakikaya kadar bütün hafta lige verdiğin ders için kocaman teşekkürler bizden.

Kendrick Nunn-Bam Adebayo

Miami Heat’in bu sezon ligdeki en izlenesi ve en başarılı takımlardan biri olduğu kesin. Takımdaki düzen, koç elbette önemli ama bu ikilinin en büyük farkı yarattığı da aşikâr. Geçen hafta özellikle Philadelphia 76’ers karşısında bu iki isim harika bir performans sergiledi.

Bu sezon neredeyse ülkemizde basketbol oynayacakken Heat’in yolunu tutan Nunn, gösterdiği performansla ve oyun içindeki aklıyla o ligde neden var olması gerektiğini herkese kanıtladı.

Modern oyun uzunlara karşı oldukça sert davranıyor, özellikle dış şut tehdidi olmayan bir uzun için NBA’de barınmanın yolu çok keskin bir veya iki özellikten geçiyor. Bam Adebayo için bu tanım biraz genişletilebilir. Kesinlikle iyi bir savunmacı ama oyununu tamamen buna yüklediğini söylemek haksızlık olur. Hücumda harika bir pas merkezi, iyi bir bitirici, ribaundu kapar kapmaz topu yarı sahaya getirecek kadar iyi ellere sahip ve top olmadığında da oldukça aktif olduğunu görebilirsiniz. Kısacası üçlük atmıyor ama onun dışında bir İsviçre çakısıyla karşı karşıyayız.

Spencer Dinwiddie

Brooklyn Nets bu senenin liderini tam manasıyla gökte ararken yerde buldu. Kyrie Irving’in kafasının yerde olmadığı henüz sezon başında anlaşıldı ve onun sakatlanması takım için muazzam bir şans oldu. Dinwiddie, yanındaki partnerleri sezondan sezona değişmesine rağmen kendi performansını yükseltmeye devam ediyor. Irving’in geri dönmesi yakın ve o döndükten sonra Dinwiddie bu istikrarı korumayı becerirse, kendisini All- Star maçında bulabilir.

Nets genel menajeri Sean Marks, oyuncusunun sözleşmesini tam zamanında yenileyerek ligdeki en kelepir kontratlardan birine sahip oldu.

Otur sıfırlar

Brett Brown

Philadelphia 76’ers ile sezonun başından beri yıldızım barışmıyor. Önce Joel Embiid’e yüklendim, sıra geldi koç Brett Brown’a... “Eyyyy koç! Bu takım ne zaman mesaj maçı kazanacak yahu?” demek isterdim kendisine. Hafta içinde önce Nets 20 sayıyla yendi, daha sonra Miami Heat skor yakın gözükse de oyun anlamında 76’ers’ı ezerek maçı aldı ve en sonunda Mavericks de 19 sayı farkla kazanarak kâbusu devam ettirdi. Washington Wizards galibiyetini izninizle saymıyorum, bir zahmet galibiyet alınsın o maçta.

Sonuçta bu kadro farklı bir kadro ama kalite bakımından kötü olduğunu söylemek oldukça güç. Joel Embiid ve Ben Simmons gibi genç yıldızları Brett Brown’ın itmesi gerekiyor. Gerek mental olarak, gerekse oyun ve set açısından bunun yapılması gerekiyor ama Brown’ın takım üstündeki hâkimiyeti veya takımı nasıl oynatacağı kısmı oldukça düşündürücü. Geçen sezon takımı konferans finaline taşıyan koçun bu sene bundan fazlasını başarması şart. Yoksa onun koltuğuna oturmak isteyen oldukça iyi koçlar çıkacaktır.

Philadelphia 76’ers taraftarı

Yazıda pozisyon veya hareket anlatmak oldukça zorlayıcı bir deneyim. Bu sebeple sizi videoya almak daha iyi olacak.

İzlediğiniz videonun öncesinde Isaiah Thomas serbest atış kullanmak için çizgiye geliyor. Atış sırasında videoda konuştuğunu gördüğünüz taraftar ona el hareketi çekip bir yandan da küfrediyor. Sinirine hâkim olamayan Thomas, taraftarın yanına gidip gayet düzgün bir şekilde bu yaptığının yanlış olduğunu ve bunu yapmaması gerektiğini söylüyor. Asıl bundan sonraki kısım taraftar adına daha da rezil.

Taraftar oyuncudan özür dileyip bunu tatlı için yaptığını belirtiyor. Bu arada bilmeyenler için; NBA’de ev sahibi takımların sponsorları, takımlarının performanslarına bağlı olarak kendi taraftarlarına ufak hediyeler dağıtıyor. Bu maçın ödülü de “Frosty” adı verilen soğuk bir tatlı ve tahmin edeceğiniz üzere çok da pahalı bir ürün değil. Bu arada oturduğu koltuk en az 80 dolarlık bir koltuk, yani neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Bu taraftarın salona girişi yasaklandı ama bu bence yeterli değil.

Bu olay sebebiyle oyuncu hem o maçtan atıldı, hem de iki maç ceza aldı. Thomas keşke bu cezalar sebebiyle sözleşmesinden düşecek paraları da o taraftar üzerinden temin edebilse.

Minnesota Timberwolves

Aslında sezon onlar için ne de güzel başlamıştı... Andrew Wiggins sonunda basketbolcu olduğunu fark etmişti, Karl Anthony Towns yağmur gibi üçlükler atıyordu ve sonunda bu takım düzgün galibiyetler alıyordu. Ta ki aralık ayına gelene kadar…

Bu ay Timberwolves’un herhangi bir galibiyeti yok. İlk olarak fikstür biraz çarptı, sonrasında New Orleans Pelicans gibi devirebilecekleri rakiplere bile güçleri yetmedi. Bundan sonrası zaten yokuş aşağı çünkü Towns da sakatlık sebebiyle maçlara çıkamayınca ellerinden pek bir şey gelmiyor.

Play-off yolu hâlen daha kapanmış değil, fakat bir an evvel belirli bir seviyeye gelmeleri lazım.

Kaynak: EuroSport.com

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


Advertisement