Nets Tecrübesini Konuşturdu! - Son Dakika
Spor

Nets Tecrübesini Konuşturdu!

NBA'de play-off heyecanı Kanada'da başladı!

20.04.2014 11:41

Toronto Raptors'ın uzun süre sonra ilk kez bu kadar iddialı girdiği ve maç öncesinde Raptors Genel Menajeri Masai Ujiri'nin Brooklyn Nets hakkında söylediği sözler nedeniyle beklenenden çok daha elektrikli bir atmosferde başlayan eşleşmenin ilk maçı büyük bir heyecana sahne oldu.

Air Canada Centre'ın gerek içi gerekse de dışında çılgın bir taraftar topluluğunun takip ettiği mücadelenin ilk çeyreğini konuk Brooklyn Nets önde tamamladı. Deron Williams'ın 11, Joe Johnson'ın da 8 sayıyla takımlarına liderlik ettiği bu bölümde Raptors, Kyle Lowry'nin 11, Jonas Valanciunas'ın da 8 sayısıyla rakibine karşılık verse de, çok daha fazla isimle skor üreten New York temsilcisi ikinci çeyreğe 29-21 önde başladı. Mücadelenin ikinci periyodunda da skor Nets lehine işledi. Paul Pierce ve Kevin Garnett'ten skor katkısı alamasa da Williams maçta etkili olmaya devam ederken, Raptors rakibine Lowry ve Valanciunas dışında Vasquez'i de devreye sokarak yanıt vermeye çalıştı. Ev sahibi, kenardan aldığı destekle de farkı biraz daha düşürdü ve takımlar devre arasına 50-46'lık Nets üstünlüğü ile girdi.

Garnett'in Nets adına ilk sayısını kaydettiği üçüncü çeyrekte kontrol yine konuk ekipte kaldı. İlk yarıdaki performansıyla Raptors adına büyük hayal kırıklığı yaratan Demar DeRozan'ın da yavaş yavaş etkili olduğu bu bölümde, karşılıklı sayılar farkın sürekli belli bir seviyede kalmasına neden olurken, Williams ve Johnson'ın yine Nets adına skoru sürükledi ve çeyreği konuk ekip 67-62 önde geçti. Mücadelenin son çeyreğinde ise Paul Pierce şov vardı. İlk 3 periyodu 6 sayıyla tamamlayan veteran yıldız, ilk 10 saniyesinde 67-67'lik eşitliğe, bitimine de 05.13 kala 76-75 Raptors üstünlüğüne gelen maçı takımı lehine değiştiren isim oldu. Williams ve Johnson'ın skorer oyunlarına son 3 dakikaya sığdırdığı 9 sayıyla müthiş bir destek veren Pierce, skor üstünlüğünün Nets'in elinden kaçmasına engel olarak, Brooklyn Nets'i seride saha avantajını da elde ederek 1-0 öne geçirdi. 94-87

Nets'te Williams ve Johnson 24'er sayıyla yıldızlaşırken, maça son noktayı koyan Pierce 15 sayı ile mücadeleyi tamamladı. Garnett'in 5 sayıda kaldığı günde dakika bulan tün Nets oyuncuları sayı üretmeyi başardı. Raptors'ta ise Lowry 22 sayıyla takımın en skorer ismi olurken, Valanciunas 17 sayı, 18 ribauntla double-double yaptı. Vasquez'in 18 sayıyla kenardan geldiği Raptors'ta DeRozan 14 sayıda kaldı.

Serinin ikinci maçına Salı gecesi yine Air Canada Centre ev sahipliği yapacak.

Bu arada maçın neredeyse son çeyreğinin tamamı, 24 saniye cihazının bozulması nedeniyle oldukça sıkıntılı geçti. Uzun süre giderilemeyen sorun, kenardan kullanılan havalı korna ve bir anonsçunun şut süresinin oyunculara mikrafon aracılı ile sürekli hatırlatması ile aşılabildi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Nets Tecrübesini Konuşturdu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement