Nevin Yanıt'a Teselli - Son Dakika
Spor

Nevin Yanıt'a Teselli

Nevin Yanıt\'a Teselli

100 metre engellinin çifte Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt, ömür boyu men cezası almaktan kılpayı kurtuldu.

26.02.2014 14:59

Nevin Yanıt'ın aldığı 2 yıl 6 aylık doping cezası sonrası, ikinci ihlal sayılması halinde 'ömür boyu men' sonucu doğurabilecek biyolojik pasaport sapması, avukatlarının girişimleriyle CAS'a giden ilk dosyayla birleştirildi. Geçtiğimiz yıl yasaklı madde kullandığı tespit edilen ve Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 2 yıl men cezası verilen Yanıt'ın cezası, daha sonra itiraz üzerine Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu tarafından 2 yıl 6 aya yükseltilmişti.

IAAF, Tahkim kararını tanımadı

Ancak Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) ekim ayında federasyona gönderdiği yazıda bu cezayı da yeterli bulmadığını belirterek, cezanın 4 yıla yükseltilmesi için Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağını bildirmişti. Bu kararının gerekçesini de cezayı arttırıcı nedenler olarak göstermişti. IAAF, birkaç hafta sonra yeni bir yazıyla bu kez Yanıt'ın biyolojik pasaportunun 'steorid profil' incelemesinde sapma tespit edildiğini bildirdi ve milli atletin savunmasını istedi. Tehlikenin farkına varan Nevin'in, Türkiye ve ABD'deki avukatları hemen harekete geçerek bu durumun ikinci bir kural ihlali olarak kabul edilmemesi gerektiğini savundu. Zira doping kurallarını ikinci kez ihlal etmek otomatik olarak ömür boyu men cezası anlamı taşıyordu.

Tehlike çanları çaldı

Avukatların hazırladığı savunma, Atletizm Federasyonu'nun da görüşü ve onayı alınarak gönderildi. CAS'ın görüşünü sorduğu IAAF, savunmayı kabul ederek biyolojik pasaport sapması suçlamasının CAS'taki mevcut dava ile birleştirilmesini kabul etti. Böylece Yanıt'ın ömür boyu ceza tehlikesi ortadan kalkarken, maksimum cezanın 4 yıl olması bekleniyor.

Murat Ağca

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Nevin Yanıt'a Teselli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement