O Kupa Abidal İçin Kalktı! - Son Dakika
Spor

O Kupa Abidal İçin Kalktı!

O Kupa Abidal İçin Kalktı!

Şampiyonluk kupasını müzesine götüren Barcelona'da, Eric Abidal unutulmadı.

26.05.2012 13:40  Güncelleme: 13:58

İspanya Kral Kupası'nda Athletic Bilbao'yu Vicente Calderon'da 3-0 mağlup ederek şampiyonluk kupasını müzesine götüren Barcelona'da Eric Abidal unutulmadı.

Bir sezon önce Şampiyonlar Ligi kupasının kazanılmasının ardından Abidal'e büyük bir jest yaparak kupayı Fransız yıldızın ellerinde havaya kaldıran Barcelonalı futbolcular, bu kez de Kral Kupası'nda sahne aldı.

Kral Kupası'nın kazanılmasının ardından Abidal'in formasını kupanın üzerine geçirerek hava kaldıran ve Vicente Calderon'da kutlamalarına devam eden Barcelonalı futbolcular, maçın ardından yaptığı açıklamalarda da şampiyonluk sevincinden çok Eric Abidal ve Pep Guardiola üzerinde durdu.

Kısa bir süre önce karaciger nakli olan ve 2 1 Mayıs'ta da taburcu edilen Abidal'in düzenli kontrollerine devam edeceği ve bir süre daha sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

PEP İÇİN SON KEZ OYNADILAR

Kral Kupası'nı Eric Abidal'e atfen havaya kaldıran Barcelonalı futbolcular, teknik direktör Pep Guardiola'ya ise kupayla veda etmenin haklı gururunu yaşadı. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından görevini devrettiği Tito ile kuçaklaşan Guardiola, "Barcelona kültürünü iyi bilen birine bu görevi devrettiğim için mutluyum. Umarım her şey hem Barcelona hem de Tito için en iyi şekilde devam eder" dedi.

ROSSEL: "HAYAT DEVAM EDİYOR"

Kral Kupası'nın kazanılmasının ardından bir açıklama da Barcelona Başkanı Sandro Rossel'den geldi. Athletic Bilbao'yu kutlayan Rosell, "Athletic Bilbao bu sezon iyi bir performans gösterdi ancak bu biz daha istekli ve iyiydik. Pep, Barcelona'ya Barcelona tarihinin en iyi teknik adamlarından biri olarak veda etti. Ancak bu pazartesi gününden itibaren Tito ile beraber yeni bir planlama yapmak durumundayız. Yapılacak transferler, takımdan ayrılacak isimler belli olacak. Hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İSPANYA MİLLİ TAKIMI DA İZLEDİ

Öte yandan İspanya Milli Takımı da Sırbistan ile oynayacağı hazırlık maçından önce takım olarak Barcelona ve Athletic Bilbao arasında oynanan Kral Kupası maçını izledi. İspanya Milli Takımı'na şu anda Barcelonalı ve Athletic Bilbaolu futbolcuları davet etmeyen teknik direktör Vicente del Bosque kesin kadrosunu Salı günü açıklayacak.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor O Kupa Abidal İçin Kalktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement