P. Karşıyaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı - Son Dakika
Spor

P. Karşıyaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı

P. Karşıyaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi\'ne galibiyetle başladı

P. Karşıyaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında Belçika ekibi Filou Oostende'yi 94-77 mağlup ederek Avrupa macerasına galibiyetle başladı. Başantrenör Ufuk Sarıca, kazanarak başladıkları için mutlu olduklarını belirtti ve taraftarlardan diğer maçlarda da destek istedi.

18.10.2023 10:10

Ergin KARATAŞ/ İZMİR,

BASKETBOL Süper Ligi'nde bu sezon yarı yarıya yenilediği kadrosuyla ilk 3 maçta 1 galibiyet alan Pınar Karşıyaka, Avrupa maratonuna ise yine kazanarak başladı. Avrupa kupalarında üst üste 14'üncü, toplamda ise 27'nci kez mücadele eden İzmir temsilcisi, Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki ilk maçında Filou Oostende'yi evinde 94-77 mağlup etti. Kaf-Kaf, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste dördüncü yıl da ilk hafta fire vermedi. Şampiyonlar Ligi'ne son 2 yılda Play-In aşamasında veda eden, bu sezon ise grubu lider tamamlayıp önce direkt son 16'ya kalmayı, ardından da final etaplarını hedefleyen Karşıyaka, ikinci maçta 1 Kasım'da Alman ekibi Ewe Baskets Oldenburg'u ağırlayacak.

Maçı farklı skorla kazanmalarına rağmen tehlikeli bir rakibe karşı oynadıklarını kaydeden Antrenör Ufuk Sarıca, "Başlarda biraz telaşlıydık ve savunmamızı ikinci periyotta daha iyi oturttuk. İkinci ve son periyotlarda savunma kısmında çok iyiydik. Rakibimizi durdurmayı başardık. Zaman zaman top kaybıyla ilgili sorunlarımız oldu ama oyunun kontrolünü hiçbir zaman kaybetmedik. Skor ve oyun olarak hep öndeydik. Sonuçta da iyi bir iş çıkardık ve galibiyetle başladık. Evimizde grubumuzda oynayacağımız iki maç daha var ve ikisini de kazanmalıyız. Ondan sonra deplasmanda oynayacağımız maçlara bakacağız. Salonun daha dolu olmasını bekliyordum. Umut ediyorum ki taraftarlarımız Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız diğer iki maçta bizi yalnız bırakmayacak ve birlikte kazanacağız" dedi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE ÖZEL PRİM

Karşıyaka'da Sportif İşler Sorumlusu İlker Ergüllü ve yönetimin bu sezon basketbolda Avrupa'da başarıya özel prim belirlediği öğrenildi. Daha önce Avrupa arenasında 2 kez final oynayıp kupa hedefini ıskalayan yeşil-kırmızılılarda Oostende maçı sonrası soyunma odasında takımla bir araya gelen Asbaşkan İlker Ergüllü, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu ve yöneticilerin, Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne özel prim sözü verdiği belirtildi. Yönetime dışarıdan maddi-manevi destek veren camianın etkili isimlerinden Nazım Torbaoğlu'nun da Avrupa başarısı için basketbol şubesinin belirleyeceği prime destek vereceği ifade edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor P. Karşıyaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement