Pistorius Davası Televizyonda - Son Dakika
Spor

Pistorius Davası Televizyonda

Pistorius Davası Televizyonda

2012 Londra Olimpiyatları’nın en büyük yıldızlarından Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius’un 3 Mart’ta başlayacak davası televizyondan canlı yayınlanabilecek.

26.02.2014 14:58

Campbell-Brown aklandı

2013'ün Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'i öldüren Oscar Pistorius'un davası 3- 23 Mart tarihleri arasında görülecek.

Pretoria Mahkemesi hakimlerinden Dunstan Mlambo'nun yaptığı açıklamaya göre, tüm dünyanın merakla beklediği dava televizyonlardan canlı olarak yayınlanabilecek. Mlambo yaptığı açıklamada duruşmanın tamamının sesinin yayınlanabileceğini ve belli bölümlerinde de canlı yayın görüntülerinin kullanılabileceğini dile getirdi.

Duruşmada açılış ve kapanış konuşmalarıyla beraber uzmanların delilleri ve tanıklar televizyonda canlı yayınlanabilecek. Buna rağmen Pistorius'un savunması ve ampute atletin tanıkları canlı yayında yer alamayacak.

24 saat kesintisiz yayın

MultiChoice, eNCA ve Eyewitness New medya grupları davanın canlı yayınlarıyla ilgilenen gruplar olarak ön plana çıkarken; MultiChoice'in davayla ilgili 24 saat kesintisiz yayın yapmak istediği öğrenildi. Grup, Pazar günü yayına başlayacak "Oscar Pistorius Dava Kanalı" ile tüm gelişmeleri anbean izleyicilerine ulaştırmayı hedefliyor.

Savunma tarafının, duruşmanın gidişatının canlı yayın nedeniyle zarar göreceğini iddia etmesinin ardından, hakim Mlambo, medyaya herhangi bir yargılama yapmamaları gerektiği yönünde uyarıda bulunarak Pistorius'un yargılanabileceği tek yerin mahkeme olduğunu söyledi.

Kız arkadaşını öldürdüğünü daha önce kabul eden Pistorius, savcıların olayın kasıtlı olarak gerçekleştiği iddialarına karşılık olarak, evine bir yabancının girdiğini düşündüğünü ve kendisini korumak amacıyla ateş ettiğini açıklamıştı.

Her iki bacağına da protez takarak yarışmalara katılan 27 yaşındaki atlet, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 400 metrede yarı final koşmuş ve aynı mesafede paralimpik şampiyonu olmuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Pistorius Davası Televizyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement