Barça avantajı kaptı
Şampiyonlar Ligi'nin iddialı ekiplerinden PSG, bu iddiasını son 16'da net bir şekilde ortaya koydu. Bayer Leverkusen deplasmanına konuk olan Fransız ekibi, rakibini 4-0 mağlup ederek çeyrek final younda büyük bir avantaj yakaladı.
Maça PSG adeta golle başladı. 3. dakikada Veratti'nin pasında topla buluşan Matuidi, yaptığı düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Genç oyuncunun bu golü, PSG'nin Avrupa kupalarındaki 100. golü oldu. Golden sonra da etkili oyununu sürdüren PSG, özellikle Lavezzi'nin girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. Dakikalar 38'i gösterdiğinde ise Fransız ekibi penaltı kazandı. Topun başına geçen İsveçli yıldız Ibrahimovic, farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti. Bu golden 3 dakika sonra tekrar sahneye çıkan Ibra, ceza sahası dışından attığı mükemmel golle farkı 3'e çıkardı ve ilk yarı bu skorla noktalandı.
İkinci yarıya etkili başlayan Leverkusen, skor dezavantajı ile rakip yarı sahada daha çok risk almaya başladı. Kontralarla pozisyon bulmaya çalışan PSG ise final paslarında başarılı olamadı. 59. Dakikada Leverkusenli Spahic, ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Rakibinin 10 kişi kalmasıyla daha rahat bir oyun sergileyen Fransız temsilcisi, oyunun kontrolünü elinde bulundursa da Leverkusen Stefan Reinartz ve Kiessling ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. Perdeyi kapatan isim ise Yohan Cabaye oldu. 88'de Moura'nın pasıyla ağları sarsan Fransız oyuncu maçın skorunu 4-0 olarak tayin etti.
Bu maçın rövanşı 12 Mart Çarşamba akşamı Paris'te oynanacak.
B.Leverkusen-PSG karşılaşmasının tüm detayları için tıklayın
Son Dakika › Spor › Psg'ye 45 Dakika Yetti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.