"Raporda Hatalar Var" - Son Dakika
Spor

"Raporda Hatalar Var"

"Raporda Hatalar Var"

Kürek Federasyonu Başkanı İşseven: "Sportif Değerlendirme Kurulu'nun hazırladığı raporda bazı hatalar var, bunları SGM'ye bildirmemiz gerekiyor" Kano Federasyonu Başkanı Mengütay: "Ya nabza göre şerbet verilmiş ya da rapor eksik yazılmış"

18.12.2013 11:13

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Spor Genel Müdürlüğü'ne (SGM) bağlı Sportif Değerlendirme Kurulu'nun "kendilerinin de aralarında bulunduğu bazı federasyonlar hakkında idari, mali ya da başarı kriterleri konusunda eksiklikler" tespit etmesiyle ilgili,  "Kurulun hazırladığı raporda bazı hatalar var, bunları SGM'ye bildirmemiz gerekiyor" dedi.

İşseven, Sportif Değerlendirme Kurulunu'nun idari, mali ya da başarı kriterlerine uygunluk göstermedikleri için bazı federasyonlar hakkında uyarıda bulunulması yönünde rapor hazırlamasına ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Sportif Değerlendirme Kurulu üyelerinin kendileriyle mülakat yaptığını belirten İşseven, raporda hakem ve antrenör sayısının artırılmadığına yönelik eleştirilerin yer aldığını ifade etti.

İşseven, raporun kabul edilmez olduğunu savunarak, "Bize ayırdıkları zamanda sorulara cevap verdik. Hakem sayısını artırıp da napacağım? Mevcut sayı zaten yeterli. Antrenör sayısında da artış yok diyorlar. Antrenörler kürek sporunu seçmiyorsa bu benim suçum mu? Başarısızlığı burada görüyorlarsa söylenecek sözüm yok. Başarıdaki esas kriteri anlamadım. Hazırladıkları raporda bazı hatalar var, bunları SGM'ye bildirmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sportif başarı anlamında ilk 10 federasyon arasına girdiklerini savunan İşseven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerimiz Avrupa'da 5'inci, 6'ıncı oldu. Büyük takımlarında iki dünya beşinciliği var. Akdeniz Oyunları'nda madalyalar aldık. Elimizde hiçbir sporcu yoktu. Çok iyi jenerasyonu bir yere kadar getirdik. Bu bir anda olmuyor ki. Bugün olimpiyatlara çok rahat girecek hale geldik. İmkanlarımız oldukça kısıtlı. Gelen para ancak giderlerimizi karşılıyor. Malzemeleri kulüplerden alıyoruz. Tüm bunlara rağmen güzel bir çıkış yakaladık. Bunları değersiz göreceklerse yapacak bir şey yok. Tüm bunlara baktığımız zaman Kürek Federasyonu güzel bir yerde."

"İtiraz ettik"

Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay ise kurul tarafından sunulan rapora itiraz ettiklerini ve cevap beklediklerini belirtti.

Mengütay, rapora eksik ve yanlış bilgilerin yazıldığını öne sürerek, "Bir federasyon altın madalya almadığı halde raporda almış gözüküyor. Bizim uluslararası hakemimiz var ancak raporda yok. ya nabza göre şerbet verilmiş ya da rapor eksik yazılmış" ifadesini kullandı.

Hazırlanan raporun federasyonlardaki durumu anlamaya yönelik olduğunu dile getiren Mengütay, sonucu görmek için beklenmesi gerektiğini bildirdi.

Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü de Sportif Değerlendirme Kurulu'nun "yasal olduğunu zannetmediğini" belirterek, "Bir federasyona 30 trilyon para veriyorsun, başarı yok. Diğer federasyona ise para vermiyorsun bir de 'kurumsallaşma yok' diye ithamda bulunuyorsun. Federasyon camiasına yapılan çok büyük yanlış. Nerede kaldı özerklik? Ben yaptım oldu olmaz. Her şey kanuna uygun olmalı" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Raporda Hatalar Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement