Real Madrid İçin 'La Decima' Bir Adım Uzakta! - Son Dakika
Spor

Real Madrid İçin 'La Decima' Bir Adım Uzakta!

Real Madrid İçin \'La Decima\' Bir Adım Uzakta!

Real Madrid, Zinedine Zidane, Luis Figo, Roberto Carlos ve Raul gibi isimlerden bu yana, tam 12 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı bekliyor.

30.04.2014 15:00

Oğuz ÖZTÜRK

'La Decima' yolunda ilk adımını Santiago Bernabeu'da atan Real Madrid, Münih'teki rövanşta hiç kimsenin beklemediği bir sonuçla finale çıktı. Lizbon'daki rakibini beklemeye koyulan 'Los Galacticos', geçen yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonunu kendi sahasına gömmenin hazzını da yaşıyor. Real Madrid, Zinedine Zidane, Luis Figo, Roberto Carlos ve Raul gibi isimlerden bu yana, tam 12 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı bekliyor...

Carlo Ancelotti, Barcelone ve Bayern Münih ile oynanan ilk maçta 4-4-2 sistemini herkesin diline pelesenk ederek birinde Gareth Bale'ı, birinde de Cristiano Ronaldo'yu kullanmıştı. Bayern Münih karşılaşması öncesinde "Ronaldo, Bale ve Benzema Almanya'daoynayacaklar. Münih'te ne kadar erken gol atarsak o kadar iyi." diyerek BBC üçlüsünün sahada olacağını söylemişti.

ANCELOTTI, ENDİŞELERİ SAVURDU!

Daha önce 'BBC' ile daha çok 4-3-3 sistemini benismeyen ve Angel Di Maria'yı orta alanda kullanan Ancelotti'nin, Münih deplasmanında bu üçlü ile beraber açık futbol oynayacağı ve Madrid'deki maçtan farklı bir senaryo gelişebileceği konuşuluyordu. Fakat Ancelotti, ne kadar iyi bir teknik adam olduğunu bir kez daha kanıtladı. Endişelerin aksine defansta 4-4-2, hücumda ise 4-3-3'e yakın bir dizilişi tercih eden 'deha', buna Bayern Münih'in duran toptaki hataları eklenince muazzam bir sonuç elde etmeyi başardı. 2007'den sonra ilk kez Bayern'in rakibi olan İtalyan teknik adam, daha önce Münih temsilcisiyle 7 kez Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşmış ve AC Milan bu maçların 5'ini kazanıp 2'sinde berabere kalmıştı.

Ronaldo'nun sahada olmasıyla beraber defansid yönde olumlu işler yapamayacağı endişesi güdülen Bale ise görevini yerine getirdi ve, "İşte bu yüzden dünyanın en büyük kulübü Real Madrid'e geldim. Kupalar ve zaferler kazanmak istiyorum. Büyük maçları kazanan tarafta olmak istiyorum." sözleriyle aslında her şeyin farkında olduğunu göstermiş oldu.

2011-2012 sezonunda Bayern Münih karşısında seri penaltı atışını adeta 'uzaya' yollayan Sergio Ramos, o anların acısını yine Bayern Münih'ten, bu kez bizzat Münih'te attığı iki golle aldı. "Şampiyonlar Ligi'nin bana bir borcu vardı. Bayern ile penaltılara kalan maçtan ve Kahn ile yaşadığım olayda golümün iptal edilmesinden sonra..." ifadelerini kullanan Ramos, belki de gecenin en büyük haz duyan oyuncularından bir tanesiydi.

BAYERN BARÇA'YA, REAL BAYERN'E...

Geçen sezon Bayern Münih, Barcelona'nın bir türlü çaresi bulunmayan 'pas' futbolu karşısında ne yapacağı tartışılırken rakibini tam 7 gol atarak elediğinde hemen herkes 'tiki taka'nın sonunun gelmiş olabileceğinden bahsediyordu. Bugünse Ancelotti'nin çalıştırdığı Real Madrid, Pep Guardiola'nın Bayern Münih'ine karşı en doğru hamleleri yaparak 5 golle finale yürüdü. Barcelona'nın oyununu imha eden Bayern, bu kez Real Madrid tarafından imha edildi. Bugün Real Madrid'in en iyisini uyguladığı kontra atak futbolunun büyümesini sağlayan önce Pep Guardiola'nın Barcelona'sı, sonra da yine Pep Guardiola'nın Bayern Münih'i oldu.

Real Madrid karşısında topu tutma felsefesini kullanan Pep Guardiola, Real Madrid'in tutucu oyununu açacak hamleleri bir türlü hayata geçiremedi. İlk tepki Franz Beckenbauer'den geldi. "Bayern doğru yolda değildi. Bu, haftalardır bilinen bir şeydi. Çok büyük bir hayal kırıklığı..." diyen Beckenbauer, şampiyonluğunu ilan ettikten sonra muazzam bir düşüş içine giren takımı ağır eleştirdi.

"Kariyerim boyunca çok kötü yenilgiler tattım. Bu da onlardan biriydi. Çok kötü bir futbol oynadık. Tek nedeni bu..." diyen Pep ise olaya biraz daha basit yaklaşsa da, daha önceki demeçlerinde şampiyonluktan sonra gelen düşüşü önlemeye çalıştığını itiraf etmişti.

Real Madrid karşısında akan dakikalar ile beraber istediklerini bir türlü yapamayan Bayern Münih, bu sebeple agresifleşmeye başladı ve bu durum Almanların zararına oldu. Duran toptan yenen goller, takımı tamamen etkiledi. Real Madrid'in kontrollü oyunu ile beraber oyundan düşen Bayern, topu tutmak dışında bir varlık gösteremedi ve 0-4 kaçınılmaz oldu.

Real Madrid, Chelsea veya Atletico Madrid'den birinin gelmesine bakmadan 10. Şampiyonlar Ligi hasretini bu yıl bitirmek istiyor. Son 3 yılda 3 kez yarı final kabusunu yaşayan ve bunu yenen Los Galacticos, Lizbon için tek bir ihtimal düşünüyor. "Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde tam 12 sezon sonra final oynayacak ve bu kulüp için muhteşem bir şey. Bu bizim ilk hedefimizdi. Finale kalmak kolay değil. Dortmund maçı dışında hep çok iyi oynadık. Şimdi ne olacak göreceğiz" diyen Ancelotti, şüphe yok ki takımını en iyi şekilde hazırlayacak.

Bunların yanında La Liga'daki yarışın unutulmaması gerektiğini de söylemekte fayda var. Casillas, "Şimdi kutlama zamanı ancak daha yarışın devam ettiği lig var. Eğlenip lige odaklanmamız gerekiyor." diyerek durumu özetliyor...

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Real Madrid İçin 'La Decima' Bir Adım Uzakta! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement