Rio'da Altın Benim Olacak" - Son Dakika
Spor

Rio'da Altın Benim Olacak"

Rio\'da Altın Benim Olacak"

Sakatlık sonrası maraton ile atletizme parlak bir dönüş yapıp İstanbul Maratonu’nda 2’nci olan Elvan, “2016 Olimpiyatı’ndan önce maraton dünya rekoru kırmak istiyorum.

26.02.2014 15:00

Hürriyet Gazetesi'nden Celal Demirbilek'e konuşan Dünya rekortmeni, olimpiyat ikincisi atletimiz Elvan Abeylegesse, geçirdiği krizli günlerini, maraton koşması gerekçelerini, Vodafone 35'inci İstanbul Maratonu'nda yaşadıklarını ve bundan sonraki pist yarışları için neler düşündüğünü anlattı.

"Sakatlık dönemim beni çok sarstı ancak hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedim. Bacaklarımda olan gücü biliyordum. Tek üzüldüğüm, olimpiyat ve Dünya Şampiyonası'nı kaçırmam oldu. Çok iyi bir doktorum vardı. Her zaman kendi kendime, 'Elvan sen bu sakatlığı yeneceksin, daha hızlı, daha uzun koşacaksın' diyerek motive oldum. Bugüne geldim."

"Düşüncem 10 bin metrenin en iyisini koşmaktı. Moskova'daki doktorlarım aşil tendonuma zararı oluyor diyerek çivili ayakkabı giymemi yasakladı. 'Artık pisti unutacaksın. Sana spor yaşantında önüne iki seçenek koyuyorum. Şayet pistte koşmayı çok istiyorsan o zaman düz ayakkabı giyeceksin. Böyle mutlu olamam diyorsan, o zaman maraton ve yol koşusu yapacaksın' dedi. Ben de, 'Madem çivili ayakkabı giyemeyeceğim maraton koşarım' dedim."

"2016 Olimpiyatı'ndan önce maraton dünya rekoru kırmak istiyorum. Hocam her yarışta daha hızlı koşacağıma inanıyor. Pekin Olimpiyatları'nda kazandığım iki gümüşü Rio'da altın madalyaya çevireceğime inanıyorum."

"Ben hayatımda hiç 40 kilo olmadım ki.. Maraton öncesi kilomu suni şekilde 3 kilo arttırdım 41 kilo ile başladım, 38 kilo ile bitirdim. Şu anda 39 normal kilomdayım. Hamilelik dönemimde kilomun yarısı kadarını, 16 kilo aldım. Doğumdan üç ay sonra 42 kiloya düştüm."

Röportajın tamamı için tıklayın...

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Rio'da Altın Benim Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement