Rusya'ya İlk Yenilgisini Letonya Tattırdı - Son Dakika
Spor

Rusya'ya İlk Yenilgisini Letonya Tattırdı

Rusya\'ya İlk Yenilgisini Letonya Tattırdı

Yıldız oyuncusu Porzingis'in erken faul problemine girmesinin sıkıntısını yaşayan Letonya, buna karşın ikinci devrede sergilediği etkili oyunla Rusya'yı devirdi.

07.09.2017 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'ya ilk yenilgisini Letonya tattırdıYıldız oyuncusu Porzingis'in erken faul problemine girmesinin sıkıntısını yaşayan Letonya, buna karşın ikinci devrede sergilediği etkili oyunla Rusya'yı devirdi.

EuroBasket D Grubu karşılaşmasında Letonya ilk devresini 10 sayı farkla geride kapattığı maçta Rusya'yı 84-69 mağlup etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Letonya iyi savunmasının yanı sıra Smits, Porzingis ve Timma'nın sayılarıyla 5. dakikayı 8-4 önde geçti. Kurbanov ve Mozgov'un skor üretmeye başlamasıyla oyunu dengeleyen Rusya 7. dakikada 9-8 üstünlük yakalarken, çeyreği de 15-12 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte Dairis Bertans'ın basketleriyle hareketlenen Letonya 13. dakikada 20-20 eşitliği sağlasa da bu oyununu devam ettiremedi. Fridzon, Lubkov, Khvostov ve Mozgov'la skorer bir oyun ortaya koyan Rusya 17. dakikada farkı 11 sayıya (37-26) çıkardı. Letonya, en etkili ismi Porzingis'in bu bölümde dördüncü faulüne ulaşmasıyla uzun rotasyonunda sıkıntıya girerken, Rusya devreyi 44-34 galip durumda kapattı.

Rusya üçüncü çeyrekte tutuk bir oyun sergilerken, savunmasını sertleştiren Letonya, Strelnieks, Smits, Porzingis ve Timma'nın sayılarıyla kontrolü ele alıp 28. dakikada 52-50 öne geçti. Rusya, Dmitrii Kulagin'in son saniye basketiyle dördüncü periyoda girilirken skora 52-52 eşitliği getirdi.

Son çeyreğe iyi başlayan taraf olan Letonya, sert savunmasıyla Rusya'ya kolay sayı şansı tanımadı. Meiers, Peiners, Davis Bertans ve Timma'nın sayılarıyla etkili oyununu sürdüren Letonya 38. dakikada 13 sayılık farka ulaştı: 77-64. Üstün oyununu son bölüme de taşıyan Letonya, müsabakadan 15 sayı farkla 84-69 galip ayrıldı.

Letonya'da 22 sayıyla oynayan Janis Timma maçın en skorer ismi olurken, Alexey Shved'in 21 sayısı Rusya'nın galibiyeti için yeterli olmadı.

Bu sonuçla Letonya gruptaki 4. maçında 3. galibiyetini elde ederken, Rusya ise ilk yenilgisini almış oldu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Rusya'ya İlk Yenilgisini Letonya Tattırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement