Samsun'da 2 Kırmızı Kart, 2 Gol - Son Dakika
Spor

Samsun'da 2 Kırmızı Kart, 2 Gol

Samsun\'da 2 Kırmızı Kart, 2 Gol

Spor toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Samsunspor, Mersin İdman Yurdu'nu 2-0 yenerken, maçın ilk yarısında Nobre, ikinci yarısında ise İbrahim Kaş kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

25.03.2012 19:30  Güncelleme: 09:35

Spor toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Samsun spor, ligin 32. haftasında evinde ağırladığı Mersin İdman Yurdu'nu 2-0 yenerken, maçın ilk yarısında Nobre, ikinci yarısında ise İbrahim Kaş kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında takımın genel durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Şu anda oyuncularımızın bulunduğu durum zor, kötü. Farzedin ki, küme düşme kaldırıldı ve bu oyuncular burada kaldı, tekrar yüz yüze bakacağız. Ben birkaç tane taraftarın yaptığını fedakar taraftara mal etmek istemiyorum. Bundan sonraki kalan 2 maçımızı kazasız belasız geçmeye çalışacağız. Maç için söylenecek fazla bir şey yok, bizim için kolay geçti. İddiamız devam

ediyor, bitmediği sürece bitmiyor. Çocuklar hep bunu söylüyorlar, futbolda her şeyin olabileceğini söylüyorlar. Maça gelirken şöyle bir baktım şehrin biraz umudu tükenmiş gibi. Bu Samsun gibi spor kentine yakışmıyor. Bu ortamda hepsi oynamak istiyor, kiralık olanlar istese gidebilirler. Buranın malı olan adamda oyundan çıkarken el kol hareketi yapıyor, tercih sizin artık. Devem etmemiz gerektiğini düşünüp devam ediyoruz. Geldiğimiz günden beri 9 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet var, 16 puan. 23 maçta 17 puan almıştı bu takım. Lütfen biraz daha sağduyulu olalım. Burada 2 maçım var, çalışacağım." dedi.

Gekas ve Zenke ile ilgili soruları cevaplayan Mesut Bakkal, "Gekas sakat olan ayağını göstermek için Yunanistan'a kendi doktoruna göstermek için 1 haftalığına gitti. Zenke'siz de Samsunspor oluyor. Adını anıp da onu yüceltmek istemiyorum. Bugünde oyundan çıkan oyuncular oldu, geldik sarıldık. Lütfen pirim tanımayın arkadaşlar. Ben raporumu verdim, yönetim kurulu 'biz bunu istemiyoruz' dedi. Onlara buradan teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bakkal, konuşmasının başındaki 'küme düşme kaldırıldı' ifadesiyle ilgili böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesi ile ilgili umut olup olmadığını soran gazetecilere, "Niye olmasın. Bende bekliyorum, sizde bekliyorsunuz. Belki 22 takım falan olursa diyorum inşallah. İyi bir takım yapıp iyi yerlere gideriz diye hayal ediyorum. Ben burada çalışmaktan keyif alıyorum." şeklinde konuştu.

Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceklerini açıklayan Samsunspor'un stoper oyuncusu Dejan Kelhar, "Oyundan atılmalar olmasaydı maç daha iyi olurdu. Bazı defansif hatalar oldu ama sonuç olarak maçı kazandık. Hala bu mücadelenin içindeyiz, sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuşurken, Gürcü futbolcu Akaki Khubutia, "Kazandığımız için mutluyuz, mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

MERSİN İDMAN YURDU CEPHESİ

Maçın ilk yarısında kırmızı kart ile oyundan atılan Nobre'nin soyunma odasında küfür etmediğini söylediğini belirten Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, "Maçın en kritik anı Nobre'nin kart olayı. İlk yarıda soyunma odasına giderken Fırat Aydunus'un yanına gittim, Nobre'nin küfür ettiğini söyledi. Nobre'nin yanına gittim, eğer küfür ettiyse ceza vermeyi düşünüyordum. Bana, 'Hocam Türkçe konuşmadım, Portekizce konuştum' dedi. 'Bu pozisyonda ne var' diye Portekizce söylendiğinde Fırat

Hoca'nın bana söylediği küfür ile birbirine çok benzer bir cümle. Nobre çocuğunun üzerine yemin etti. Fırat hocayu bunu anlattım, bana 'yok hocam doğru duydum' dedi. Fırat Hoca bu ülkenin en güvenilir hakemlerinden birisi, onun kararını eleştirmek bizim haddimize değil. Maçın kırılma anı budur. Maçın ilk golünün net ofsayt olduğu söylendi. 9 kişiyken bile pozisyonlar bulduk, 9 kişiye 11 kişi mücadele etmek kolay değil" dedi.

Nobre'nin küfür etmediğine inandığını belirten tecrübeli oyuncu Çağdaş Atan, "Güzel ümitlerle gelmiştik, Samsunspor'un içinde bulunduğu durumu kullanmak istiyorduk. Çok talihsiz şeyler yaşadık. İlk golün ofsayt olduğu söylendi. Nobre'nin ardından İbrahim Kaş'ın atılması. Eskiden olsa söylenecek çok şey vardı ama artık susmak en iyisi, sözün bittiği yerdeyiz. Bu ligin en iyi hakemlerinden birisi dediğimiz Fırat hocanın kararlarına saygı duymamız gerekiyor maalesef. Onun dediklerine inanmamız gerekiyor.

Çok güzel bir fırsat vardı önümüzde play-off için, onu kaçırdığımıza üzülüyoruz. Nobre sadece Portekizce konuştuğunu söyledi. Eğer Fırat Hoca Portekizce öğrendiyse süper o zaman. Nobre küfür etmediğini söylüyor, ben tercihimi arkadaşımdan yana kullanıyorum" diye konuşurken, genç oyuncu Nurullah Kaya, "Samsun için zor bir maçtı. Bundan sonra Allah yardımcıları olsun" şeklinde konuştu.

- SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Samsun'da 2 Kırmızı Kart, 2 Gol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement