Schalke'yi Mağlup Etmenin 5 Yolu - Son Dakika
Spor

Schalke'yi Mağlup Etmenin 5 Yolu

Schalke\'yi Mağlup Etmenin 5 Yolu

İşte Cimbom'un rakibi Schalke 04'ün sahadaki güçlü ve zayıf yanları

20.02.2013 14:25  Güncelleme: 18:57

Schalke 04 son dönemde teknik direktör değişimi, sakatlıklar ve kötü sonuçlarla boğuşuyor.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi son 16 turunda oynayacağı Schalke 04 son dönemde teknik direktör değişimi, sakatlıklar, Lewis Holtby gibi yıldız bir ismin transfer olması ve saha içinde alınan kötü sonuçlarla boğuşurken, sarı kırmızılı ekip ligdeki yerini sağlamlaştırdı ve tüm dünyada hayretle takip edilen 2 transferi gerçekleştirdi.

Deplasmanda alınan Mainz beraberliğinin ardından sahadaki kötü oyuna rağmen Schalke 04 teknik heyeti ve oyuncular rahat bir nefes aldı ancak son 11 maçta sadece 1 galibiyet alan Gelsenkirchen ekibi hala baskıyı üzerinde hissediyor. Sonucun dışında tribünlerin de büyük baskı altına alacağı Schalke 04'ün röntgenini Sporx çekti.

İşte Schalke 04'ün sahadaki güçlü ve zayıf yanları hakkında 5 madde; 1.

KANAT OYUNCULARI Schalke 04'ün ana hücum planı kaliteli sağ ve sol açıklar Jefferson Farfan ve Michel Bastos üzerinden şekilleniyor. Oldukça hızlı olan bu oyuncular rahatça adam eksiltebiliyor ve skora direkt katkı yapabiliyorlar. Schalke'nin son 3 maçında attığı 3 golün tamamı Michel Bastos'tan geldi ve bu gollerde Jefferson Farfan'ın katkısı var. Klaas Jan Huntelaar'ın yokluğunda veya formsuzluğunda Schalke'nin bu iki isim dışında skora direkt katkı yapması beklenen bir oyuncu yok. Bu yüzden Galatasaray'ın kanat savunmacıları Emmanuel Eboue ve Albert Riera'nın çok daha ihtiyatlı bir şekilde hücum etmeleri gerekiyor. Savunma önünde 'çapa' olarak oynaması beklenen Felipe Melo ve stoperlerin Riera & Eboue ikilisini sürekli kademelendirmesi Farfan&Bastos ikilisinin hücum etkinliğini kısıtlayacaktır.

2. PRES ALTINDA BOĞULAN SAVUNMA Galatasaray'ın özellikle Türk Telekom Arena'da oyun içinde yaptığı en iyi iş ön alan presi. Bu presin Schalke 04 karşısında daha başarılı şekilde yapılması sarı kırmızılı ekibin daha rahat skor bulmasını sağlar. Son oynanan Mainz karşılaşmasında Schalke savunmadan çıkmak isterken birçok hata yaptı. Teknik direktör Jens Keller, savunmanın pas yapamaması ve takımın ileri çıkamaması nedeniyle daha iyi bir pasör olan stoperi Joel Matip'i Christoph Metzelder'in yerine oynatacak. Burak ve Drogba ikilisi belki skor yönünden daha iyi olabilir ancak Umut Bulut'un savunmaya yapılan pres açısından bu iki oyuncunun önünde olduğu futbol kamuoyunun takdiridir. Umut'un bu özelliği nedeniyle oynaması Galatasaray'ın yararına olabilir.

3. DURAN TOP SAVUNMASI

Schalke 04'e kolay gol atma yollarından biri de duran toplara dikkat etmek üzerinden geçiyor. Mavi beyazlı ekip duran top savunmasında büyük hatalar yapıyor. Kaleci Timo Hildebrand çoğu zaman topa çıkıp çıkmama konusunda tereddüt yaşayan bir isim. Ayrıca, duran top konusunda pozisyon alması ve vuruş kabiliyeti nedeniyle Umut Bulut'un sahada yer alması Galatasaray lehine olabilir. Üstelik, Wesley Sneijder ve Selçuk İnan gibi iki duran top ustasının oynayacağı Galatasaray bu konuda ortalama Alman ekiplerinin çok çok ötesinde bir kaliteye sahip.

4. JULIAN DRAXLER

Schalke 04 teknik direktörü Jens Keller, orta sahada 2 rijit orta saha oyuncusu; Jermaine Jones ve Roman Neustadter'i oynatıyor. Bu ikilinin Schalke'nin geriden sağlıklı bir şekilde top çıkarıp hücum edememesinde önemli bir rolü var. Bu konuda Lewis Holtby'nin de transfer olmasından sonra Schalke'nin tek bir silahı var: Julian Draxler. Galatasaray'ın yetenekli orta saha oyuncularının Draxler'e yakın oynaması ve sürekli alan daraltması Schalke'nin ana damarlarından birinin kesilmesi anlamına gelir. Draxler'in etkin olmadığı bir günde Schalke'nin pas koordinasyonu konusunda çok büyük bir sıkıntı yaşayacağı aşikar.

5. MARCO HÖGER

Tecrübeli Schalke 04 kadrosunun en tecrübesiz ismi ve en zayıf karnı. Atsuso Uchida'nın sakatlığı sonrası sağ bekte görev alan Höger, özellikle zihinsel olarak hazırlığın büyük yer tuttuğu bu dev sahnede hata yapması kaçınılmaz olacak. Beşiktaş'ın Alman sağ beki Roberto Hilbert'in Schalke'ye yaptığı Arena uyarısında da bu duruma dikkat çekerek; "Arena'da fizikselten çok zihinsel bir mücadele veriyorsunuz. Orası kaynayan bir kazan gibi" dedi. Galatasaraylı oyuncuların Christian Fuchs'un değil Höger'in kanadına daha çok yükleneceği aşikar. Üstelik bu kanadın açık oyuncusu Jefferson Farfan. Hücum sorumlulukları daha fazla olan Farfan, Höger'e yardım konusunda 'bonkör' davranmayacaktır. Sol kanatta oynayan Bastos'un Lyon'da bek olarak da oynaması Fuchs&Bastos kanadını atak yapması daha zorlu bir kanat haline getiriyor.

Haber -  Hakan CELEP

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Schalke'yi Mağlup Etmenin 5 Yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement