Semih Hekimoğlu: "Adımızı Profesyonel Lige Yazdıracağız" - Son Dakika
Spor

Semih Hekimoğlu: "Adımızı Profesyonel Lige Yazdıracağız"

Semih Hekimoğlu: "Adımızı Profesyonel Lige Yazdıracağız"

Bölgesel Amatör Lig’in yeni ekiplerinden Hekimoğlu Doğanspor’un Kulüp Başkanı Semih Hekimoğlu, ligin yenisi olduklarını ancak kalıcı olmayacaklarını belirterek, bu ligden bir an evvel uzaklaşıp adlarını profesyonel liglere yazdıracaklarını söyledi.

26.09.2017 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgesel Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Hekimoğlu Doğanspor'un Kulüp Başkanı Semih Hekimoğlu, ligin yenisi olduklarını ancak kalıcı olmayacaklarını belirterek, bu ligden bir an evvel uzaklaşıp adlarını profesyonel liglere yazdıracaklarını söyledi.

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Hekimoğlu Doğanspor'da, Kulüp Başkanı Semih Hekimoğlu açıklamalarda bulundu. Hekimoğlu, geçtiğimiz sezon temkinli hareket ederek zirveyi göğüslediklerini vurguladı. Genç bir kadro ile Bölgesel Amatör Lig'e yükseldiklerini belirten Semih Hekimoğlu, "Dürüst olmak gerekirse bir önceki sezon yani benim başkanlığımın ilk yılında sütten ağzımız yandı yoğurdu üfleyerek yemeye karar vererek yola çıktığımız bir sezondu. Başarılı olmuş genç takım oyuncularımızla amatörün gelecek vaat eden gençlerinden kurulu bir kadro oluşturduk. Öncelikli hedefimiz Play-Off oynamaktı. Bunu gerçekleştirdikten sonra sporcularımızla yaptığımız konuşmalarda, bundan sonraki hedefleri kendilerinin belirleyeceğini söyledik. Şampiyonluğa olan inancımız ve arzumuz bizi şampiyonluğa taşıdı. Her kazandığımız maçtan sonra bize inanmayanlar 'Şampiyon mu olacaksınız' dedi ve nitekim şu anda Bölgesel Amatör Lig'deyiz" diye konuştu.

"Ligin yenisiyiz ama kalıcı olmayacağız"

Bölgesel Amatör Lig'in yenisi olduklarını ancak kalıcı olmayacaklarını belirten Hekimoğlu, "Bunun için maddi ve manevi anlamda tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Kurumsal yapımız ve altyapıya verdiğimiz önemden ötürü Profesyonel liglere fazlasıyla uygun olduğumuzu düşünüyorum. Temsile fazlasıyla önem veren kulüp yapımıza uygun bir teknik ekibimiz var. Bu nedenlerden dolayı Fethi Türkoğlu hocamızı göreve getirdik. Onun raporu doğrultusunda kulüp yapımıza uygun sporcu arkadaşları katarak yola çıktık. Sezon sonunda ligi hedeflediğimiz noktada bitirip benim bireysel kulübümüzün ise gelecek hedefleri açısından bir üst seviyeye taşınacağına olan inancım tam" diye konuştu.

"Bu ligden bir an evvel uzaklaşıp profesyonel liglere adımızı yazdırmak istiyoruz"

Hem sportif hem de ekonomik açıdan Hekimoğlu Doğanspor'un hedefinin bir an evvel bu ligden kurtulup profesyonel lige yükselmek olduğunu belirten Semih Hekimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk hedefimiz tabi ki şampiyon olarak statüsü saçma bu ligden biran evvel uzaklaşıp profesyonel liglere adımızı yazdırmak. Bu lig için ekonomik hiçbir hedef koyamıyoruz çünkü başarısızlık durumunda tüm maddi emeklerin boşa çıktığı bir lig o yüzden doğru ekonomik yapılanma ile beraber başarılı olmak tek hedefimizdir."

"Altyapıya ve tesisleşmeye büyük önem veriyoruz"

Hekimoğlu, "Tesis anlamında çalışmalarımızı ASKF sahasında ve maçlarımızı oynayacağımız Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nda sürdürmekteyiz. Bu konuda bize saha temini noktasında yardımlarını esirgemeyen ASKF Başkanımız Burhan Cahit Erdem'e teşekkür ederim. Şampiyonluğa olan inancımız bizi tesis yeri arayışı ve tesisleşmeye yöneltmekte çalışmalarımız sürmektedir. İlerleyen günlerde bu yönde gelişmeler olabilir" ifadelerini kullandı.

"BAL'daki her takım profesyonelleşmeyi istiyordur"

Bölgesel Amatör Lig'in profesyonelleşme fikri hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Hekimoğlu, "Her sezon öncesi 4. lig uygulamasından bahsediliyor ama olmayacak sanırım. Bence bu ligin sadece adı Amatör diğer tüm işleyiş, emek, dönen paralar tamamıyla profesyonel düzeyde. Ayrıca sahadaki mücadelede en az 3. Lig ayarında o yüzden BAL'daki her takım bu profesyonelleşmeyi istiyordur. Tüm bu harcanan emek ve paraları yasal bir zemine oturtmak kulüplerimizin işine gelecektir" değerlendirmesini yaptı.

Alt liglerden oyuncu üretimi konusunda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak ise Semih Hekimoğlu, şunları söyledi:

"Bu durum oyuncuya bağlı olduğu kadar kulüp hedeflerine de bağlı. Bu kadar maddi yükün altına girip sezonu genel tabloda 3. ama Trabzon takımları arasında 2. veya 3. sırada bitiriyorsanız küme düşme riski altındasınız. Böyle bir statüde ne teknik ekip ne de yönetim kurulu genç oyuncu konusunda cesur davranamaz. Yaşlı yada tecrübeli oyuncuyla başarının geleceği anlamına gelmez tabi ki bu durum ancak ülkemizde işleyiş bu. Gençlerle tecrübeli oyuncuları birleştirebilen kulüplerin hem başarılı hemde oyuncu yetişmesine yardımcı olacağına inanıyorum."

2017-2018 sezonunda tüm takımlara başarı dileklerinde bulunan Hekimoğlu Doğanspor Kulüp Başkanı Semih Hekimoğlu, 3. Lig yolunda kendilerini destekleyen insanlara teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Semih Hekimoğlu: 'Adımızı Profesyonel Lige Yazdıracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement