Şimdi İntikam Zamanı - Son Dakika
Spor

Şimdi İntikam Zamanı

Şimdi İntikam Zamanı

Fenerbahçe, 1975-76 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. Turu ilk maçında Benfica'ya 7-0'lık tarihi bir skorla yenilmişti.

12.04.2013 14:16  Güncelleme: 15:48

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali'ndeki rakibi Portekiz'in Benfica takımı oldu. Sarı-lacivertliler ilk maçını 25 Nisan Perşembe günü evinde, rövanşı ise 2 Mayıs Perşembe günü deplasmanda oynayacak.

7-0 YENİLMİŞTİK

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica ile eşleşen Fenerbahçe, Portekizli rakibine ile 1975-1976 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası birinci turu ilk maçında 17 Eylül 1975 günü 7-0 mağlup olmuştu. Rövanş maçında ise Sarı-Lacivertli ekip Benfica karşısında 1-0 galip gelmiş ancak turnuvudan elenmişti.

Fenerbahçe, 7-0 mağlup olduğu karşılaşmaya Yavuz Şimşek, Emin İlhan, Alpaslan Eratlı, Sabahattin Erbuğa, Selahattin Karasu, Nevruz Şerif, Zafer Göncüler, Aydın Arif Çelik, Cemil Turan, Engin Verel ve Ömer Kaner 11'i ile çıkmıştı. O dönem Sarı-Lacivertli takımın teknik direktörlüğünü Brezilyalı teknik adam Didi yapıyordu. Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı ikinci maçta ise galibiyet golünü Engin verel kaydetmişti.

O MAÇTA FORMA GİYEN FENERBAHÇELİLER

Yavuz Şimşek, Emin İlhan, Alpaslan Eratlı, Sabahattin Erbuğa, Selahattin Karasu, Nevruz Şerif, Zafer Göncüler, Aydın Arif Çelik, Cemil Turan, Engin Verel, Ömer Kaner, Raşit Karasu, Osman Arpacıoğlu

İLK MAÇ 25 NİSAN'DA

Sarı-lacivertliler ilk maçını 25 Nisan Perşembe günü evinde, rövanşı ise 2 Mayıs Perşembe günü deplasmanda oynayacak. Basel de ilk maçında Chelsea'yi konuk edecek.

Kupa, 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena'da yapılacak final maçında sahibini bulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Şimdi İntikam Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement