Sivas Kongresi'nin 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Spor

Sivas Kongresi'nin 94. Yıl Dönümü

Sivas Kongresi\'nin 94. Yıl Dönümü

Etkinlikler kapsamında "Sivas 1. Ulusal Yıldızdağı Tırmanışı" düzenlendi

08.09.2013 20:04

Sivas Kongresi'nin 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 1. Ulusal Yıldızdağı Tırmanışı yapıldı.

Yıldızeli ilçesinin Yakupoğlan beldesinde başlayan tırmanış yaklaşık 3 saat sürdü. Dağcıların, 2 bin 552 metre yükseklikteki zirveye ulaşmasının ardından dağcılık sporunda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Dağcılar, burada İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından kamp tüpü üzerinde pişirdikleri Türk kahvesini, Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ile etkinliğe katılanlara ikram etti.

Vali Yardımcısı Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl dağcılıkla ilgili aktivite gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Dağcılık Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliğinde Yıldızdağı tırmanışını gerçekleştirme kararı aldıklarını ifade eden Aydın, tırmanışa, aralarında lisanslı dağcılarında bulunduğu 120 doğa tutkununun katıldığını kaydetti.

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca da dağcılık sporunun tırmanışların dışında bölgelerin ve ülkelerin tanıtımında büyük rol oynadığını dile getirdi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sivas Kongresi'nin 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement