Son Şampiyon Elendi - Son Dakika
Spor

Son Şampiyon Elendi

Son Şampiyon Elendi

Polonyalı tenisçi Agnieszka Radwanska, Avustralya Açık’ta Victoria Azarenka’nın iki yıllık şampiyonluk serisine son veren isim oldu.

26.02.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Djokovic, Wawrinka'ya takıldı

Avustralya Açık'ta tek erkeklerde son üç yıl kupaya uzanan Novak Djokovic'in dün elenmesinin ardından bugün de tek kadınlarda iki yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmayan Victoria Azarenka turnuvaya veda etti.

Çeyrek finalde beş numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska ile karşılaşan Azarenka, 6-1, 5-7 ve 6-0'lık setlerin ardından unvanını koruma şansını kaybetti.

Mücadeleye çok iyi giren Polonyalı Radwanska, ilk sette rakibine yalnızca bir oyun vererek avantajı eline geçirse de Azarenka 7-5'lik ikinci setle oyunu final setine aşıdı. Son sette bir kez daha Radwanska rüzgarı esti. Bu bölümde rakibine oyun şansı tanımayan başarılı raket, 6-0'la maçı noktalayarak Avustralya Açık'ta ilk kez yarı finale yükseldi.

Radwanska böylece rakibi karşısındaki yedi maçlık mağlubiyet serisine de son vermiş oldu.

Cibulkova 'devam' dedi

Sharapova'dan buraya kadar

Günün diğer kadınlar çeyrek final mücadelesinde ise Dominika Cibulkova, Simona Halep'i 6-3 ve 6-0'la geçerek yarı finalde Agnieszka Radwanska'nın rakibi oldu.

Maça 3-0'la giren Belaruslu raket, ardından rakibinin farkı bire indirmesine engel olamadı. 4-3 öndeyken yeniden ritmini bulan ve peş peşe sekiz oyun alan 20 numaralı seribaşı, önce 6-3'le ilk seti noktaladı. Daha sonra sadece 26 dakika süren ikinci sette rakibine oyun vermeyen Cibulkova, kariyerinde ikinci defa bir Grand Slam'de yarı finale yükseldi.

Cibulkova daha önce 2009 yılında Roland Garros'ta yarı final görmüş ama Dinara Safina'ya mağlup olmuştu.

Avustralya Açık'ta tek kadınlardaki diğer yarı final eşleşmesinde ise Eugenie Bouchard ve Li Na kozlarını paylaşacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement