Sonunda Wawrinka! - Son Dakika
Spor

Sonunda Wawrinka!

Sonunda Wawrinka!

Yılın ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık Erkekler Finali’nde Stanislas Wawrinka, dünya bir numarası Rafael Nadal’ı 3-6, 2-6, 6-3, 3-6’lük setlerle 3-1 yenerek şampiyon oldu.

26.02.2014 15:18

Bu sefer şampiyon Li Na

Kariyeri boyunca her ne kadar zorlasa da bir türlü Grand Slam kazanma başarısı elde edemeyen Stanislas Wawrinka, şeytanın bacağını Avustralya Açık'ta kırdı.

Maçın ilk setine hızlı başlayan Wawrinka, Nadal'ın servisini kırmayı başardı. İlk setin son servisini atan Wawrinka bu oyunda 0-40 geriye düşmesine rağmen, set puanını aldı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sette ilginç anlar yaşandı. Set skoru 1-1'ken Wawrinka Nadal'ın servisini kırdı, bunun ardından bel problemi yaşayan Nadal soyunma odasına gitti. Bu sıralarda sinirlenen Wawrinka hakem Ramos'la polemiğe girdi. Bir süre sonra korta dönen Nadal seyirciler tarafından yuhalandı. Duygusal anlar yaşayan Nadal göz yaşlarını tutamadı. Setin devamında Nadal kortta adeta kayboldu. Servis atmakta dahi zorlanan Nadal karşısında etkili oynayan Stanislas, seti 2-6 alarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sette Nadal muhteşem bir dönüş yaptı. Bu sette sadece 8 basit hata yapan İspanyol raket, rakibinin servisini kırınca, 33 dakika süren seti 6-3 kazanmasını bildi.

İlk iki sette bu turnuvayı ne kadar istediğini gösteren Wawrinka maçın dördüncü, etkili servisleriyle Nadal'a zor anlar yaşattı. Bu sette 11 winnerla oynayan İsviçreli rakete sadece 3 winnerla cevap veren Nadal, sette tutunamadı. Son seti de 6-3 kazanan Wawrinka, teklerde ilk Grand Slam'ini kazanarak Avustralya Açık'ın şampiyonu oldu.

İsviçreli raket toplamda 19 ace yaparken, Nadal sadece 1 ace yapabildi.

Bu maçla birlikte Wawrinka, bir turnuvada hem Nadal'ı hem de Djokovic'i yenen isim oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Sonunda Wawrinka! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement