Teixeira da Çin Yolunda! - Son Dakika
Spor

Teixeira da Çin Yolunda!

Teixeira da Çin Yolunda!

SPORCOPE DIŞ HABERLER – Ara transfer dönemi boyunca adı İngiliz kulüpleri Liverpool ve Chelsea ile transfer dedikodularına karışan Alex Teixeira, bu kez de Çin Süper Ligi ekiplerinden Jiangsu Suning'in hedefinde.

04.02.2016 18:12

SPORCOPE DIŞ HABERLER – Ara transfer dönemi boyunca adı İngiliz kulüpleri Liverpool ve Chelsea ile transfer dedikodularına karışan Alex Teixeira, bu kez de Çin Süper Ligi ekiplerinden Jiangsu Suning'in hedefinde. 24 saat içinde transferi bitirmek isteyen Jiangsu Suning, Brezilyalı futbolcu için kulübü Shakhtar Donetsk'e 35 milyon sterlin ödemeyi planlıyor.

Ara transfer dönemi boyunca oyuncuyla en yakından ilgilenen kulüp Liverpool'du. Ancak teknik direktör Jürgen Klopp'un hedefindeki Brezilyalı için İngiliz ekip 30 milyon sterlinin üzerine çıkmadı. Bu da transferin sonlanmasının önüne geçti.

Çin'de son gün 26 Şubat

Liverpool, transfer döneminin kapanması nedeniyle transferi yaza ertelemişti. Ancak Çin'de transfer döneminin 26 Şubat'a kadar devam ediyor olması İngilizler için en büyük tehdidi oluşturuyor. Jiangsu Suning kulübü, sahip olduğu bu avantajı kullanarak transferi kısa bir süre içinde bitirmek istiyor.

Yeni rekor Teixeira'nın olacak

Bu transferde ödenmesi beklenen 35 milyon sterlin'lik bonservis bedeli, 26 yaşındaki Teixeira'yı Asya tarihinin en pahalı oyuncusu yapacak. Rekorun son sahibi Atletico Madrid'den Jackson Martinez, Guangzhou Evergrande'ye 32 milyon sterline transfer olmuştu. Teixeira'nın takım arkadaşı olması beklenen bir diğer büyük transfer Ramires ise, Chelsea'den 25 milyon sterlin karşılığında Jiangsu Suning'e transfer olmuştu.

Chelsea'nin de yakından ilgilendiği Teixeira, 2010 yılında Brezilya ekibi Vasco de Gama'dan Ukrayna'da Shaktar Donetsk'e transfer olmuştu. Brezilyalı oyuncu o günden bu yana Donetsk forması giyiyor.

Klopp: "Shakhtar ile bu oyunu oynayamazdık"

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Alex Teixeira hakkında transferin son gününde açıklamalarda bulunmuş ve kulübün pazarlıktan çekilerek doğru hamle yaptığını söylemişti. Taraftarların da bu durumdan hayal kırıklığı duymamasını telkin eden Alman teknik adam, "Bize bu konuda inanabilirsiniz. Pazarlık masasından kalkmak ortak kararımızdı. Sonuna kadar bu oyunu oynayamazdık" sözleriyle zorlu pazarlık sürecinden bahsetti.

Klopp, "Teixeira için teklifler yaptık. Üzerine çok fazla konuşmak istemesem de, gayet makul tekliflerdi. Bu transfer paramız olmadığından değil, saygılı ve sorumlu davrandığımızdan dolayı gerçekleşmedi" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Teixeira da Çin Yolunda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement