Favoriler Üçüncü Turda - Son Dakika
Spor

Favoriler Üçüncü Turda

Favoriler Üçüncü Turda

Tek erkeklerde favori raketler Djokovic, Ferrer ve Berdych üçüncü tura yükseldi.

15.01.2014 11:15  Güncelleme: 11:54

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde dünya 2 numarası Sırp Novak Djokoviç, Arjantinli rakibi Leonardo Mayer'i 3-0 yenerek üst tura çıktı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen Avustralya Açık'ta tek erkeklerde son üç yılın şampiyonu Djokoviç, Arjantinli Leonardo Mayer'i 6-0, 6-4 ve 6-4'lük üç set sonunda yendi.

Rod Lover Arena'da 38 derece sıcaklıkta oynanan ve 1 saat 47 dakika süren maçın sonunda üçüncü tura adını yazdıran Djokoviç, Rus Dmitry Tursunov ile Özbek Denis İstomin maçının galibi ile karşılaşacak.

Tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer ise Fransız rakibi Adrian Mannarino'yu 3-1 yenerek üçüncü tura yükselmeyi başardı.

Avustralya Açık'ta geçen yıl yarı finale kadar çıkan Ferrer, Hisense Arena'da 42 derece sıcaklıkta oynanan ve üç saat süren maçın ilk setini "tie-break" ile 7-6 kazanarak öne geçti. İkinci sette iyi bir oyun ortaya koyan dünya 71 numarası Fransız Mannarino, seti 7-5 alarak durumu 1-1'e getirdi. Oyunun kontrolüne eline alarak üçüncü ve dördüncü setlerde rakibini 6-0 ve 6-3'la geçen Ferrer, maçtan 3-1 galip ayrıldı.

İspanyol raketin üçüncü turdaki rakibi Fransız Jeremy Chardy ile Ukraynalı Alexandr Dolgopolov maçının galibi olacak.

Hisense Arena'da 41 derecede oynanan ve 1 saat 42 dakika süren diğer maçta 7 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych, Fransız rakibi Kenny de Schepper'i 3-0 yendi.

Dünya sıralamasının 86. basamağındaki Fransız raket karşısında setleri 6-4, 6-1 ve 6-3 alan Berdych, üçüncü turda Boşnak Damir Dzumhur ile Hırvat Ivan Dodig maçının galibi ile karşılaşacak.

Turnuvanın 9 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet, Rus rakibi Nikolay Davydenko'yu 7-6, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-0, dünya 17 numarası İspanyol Tommy Rebredo ise Fransız Julien Benneteau'yu 6-3, 6-7, 6-1 ve 7-6'lık setlerle 3-1 yenerek adını üçüncü tura yazdıran diğer tenisçiler oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Favoriler Üçüncü Turda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement