Terim Genç Aslanlarını Arıyor - Son Dakika
Spor

Terim Genç Aslanlarını Arıyor

Terim Genç Aslanlarını Arıyor

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Fatih Terim Genç Aslanlarını Arıyor" isimli altyapı projesiyle ilgili bilgiler verdi.

05.02.2013 17:32

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Fatih Terim Genç Aslanlarını Arıyor" isimli altyapı projesiyle ilgili bilgiler verdi. Terim, "Divan kurulumuzda yapacağımız çok önemli bir sunum var. Bu sunumda tamamen alt yapının, dev bir projenin küçük bir parçasını paylaşmak istiyoruz" dedi.

"GENÇ YETENEKLERİ A TAKIMA HAZIRLAYACAĞIZ"

Projeyle ilgili olarak Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Terik, futbol okullarının sadece ekonomik değil, teknik anlamda taşıması gerektiğini belirterek, "Galatasaray alt yapısı artık tam anlamıyla A takıma oyuncu hazırlayacak. Bunun için örnek bir çalışma içindeyiz. Dünyanın herhangi bir yanında bir çocuk ne yapıyorsa, buradaki de aynısını yapacak. Hangi kaloriyi alıyorsa, buradaki de onu alacak. . Futbolcuyu A takıma hazırlama anlamında bu bizim önümüzü açacaktır" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY'IN ADININ GEÇTİĞİ YERDE KALİTE OLMALI"

Tecrübeli teknik adam, milli takımda da altyapı konusu hakkında birçok çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, "Galatasaray'ın adının geçtiği bir yerde kalite de olmak zorunda. Milli takımla da birçok çalışmamız olmuştu. Futbol okullarımızla beraber, onlara bilimsel yöntemler getirerek başarıya ulaşacağız. En önemlisi bu okulların kapısında Galatasaray yazması. Genel olarak futbol okullarımızdan fazla gelir gelmiyor olabilir ama bundan sonra gelecektir" ifadelerini kullandı.

"MESSİ, RONALDO YETİŞECEK DİYE KENDİNİZİ PARALAMAYIN"

Fatih Terim, amaçlarının bir çocuğu bile kaybetmemek olduğuna dikkat çekerek, "Futbolda sürekli Messi, Ronaldo, Arda ya da Emre Çolak gibi isimlerin yetişmesi söz konusu değil. Bundan sonraki işimiz genç yeteneklere sahamızla en kalitelisini ve oyuncuya verilen değerle insanı ilişkileri iyi sağlayıp, iyi bir insan yetiştirmek. Her saniye iyi oyuncular çıkmayabilir. Önce insanlık önemli. Ondan sonra sporcu olabilir. İyi insan yetiştirmek bizim en önemli görevimiz. Futbolcu zaten akademimizden bize gelir, bundan bir şüphemiz yok. Şu felsefeyi de kendinize prensip edinin. Messi, Ronaldo yetişecek diye kendinizi paralamayın. Bu futbol projesinin küçük bir bölümü. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Futbol okulunun elemanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Terim Genç Aslanlarını Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement