Trabzonspor'da Fırtına Dinmiyor - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'da Fırtına Dinmiyor

Trabzonspor\'da Fırtına Dinmiyor

Hayrettin Hacısalihoğlu'nun İstifasının Ardından 4 Yönetim Kurulu Üyesi Daha Görevlerinden İstifa Etti

16.09.2010 13:48  Güncelleme: 14:40

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nda Hayrettin Hacısalihoğlu'nun asbaşkanlık görevinden istifa etmesinin ardından klupte yaprak dökümü yaşandı.

4 İstifa Daha

Hacısalihoğlu'nun istifasının ardından yönetim kurulu üyelerinden Halil İbrahim Akçay, Sırrı Furkan Eren, Serdar Boğuşlu ve Derviş Köz de görevlerinden istifa etti.

Yönetim Doğal Karşıladığını Açıklamıştı

Bordo- mavili kulübün haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı başkan Sadri Şener'in de katılımıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirmişti. Trabzonspor Yönetimi, toplantıda dün istifasını açıklayan astbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun kararını saygıyla karşıladığını belirtmişti.

Hacısalihoğlu'nu İstifaya Götüren Nedenler;

1-Hayrettin Hacısalihoğlu'nun son kongrede yönetimin büyük bir bölümünü kendine yakın kişilerden oluşturması, muhalif yöneticilerin tepkisine neden oldu ve bu görev dağılımına da yansıdı.

2-Hacısalihoğlu, özellikle Denizlispor'lu Çağlar Birinci'nin transferinde, en yakın arkadaşı Genel Sayman Mahmut Aksu ile ters düştü. Çağlar'a çok fazla bonservis bedeli ödenmemesini savunan Hacısalihoğlu, bu transferin önünde durdu.

3-Tesisler içerisindeki çöplük alanını temizleterek bu alana küçük bir sera yaptıran ve mini bir çiftlik kuran Hacısalihoğlu, uzun sürecek bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Hacısalihoğlu, konuyla ilgili çeşitli eleştirilere maruz kalırken Başkan Sadri Şener de uygulamaya sıcak bakmayanlar arasında yer aldı.

4-Tesisler içerisinde bir çok önemli işe imza atan ve en ufak ayrıntıyı dahi titizlikle inceleyen Hayrettin Hacısalihoğlu, zaman zaman kulüp personeli ile de sorunlar yaşadı.

5-Teknik Direktör Şenol Güneş'in takımın başına gelmesinde önemli rol oynayan Hacısalihoğlu, taraftarların çok istemesine rağmen yaşlandığı gerekçesiyle Beşiktaş'a transfer olan Fatih Tekke'nin alınmasının da karşısında durdu.

6-Özellikle kulüp işleyişinde ve transfer çalışmalarında tek adam olarak ön plana çıkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun bu tutumu yönetim kurulu üyelerinin bazılarının tepkisini çekti. Yöneticilerin bu tepkisi Başkan Sadri Şener'e de ulaşınca, istifanın zemini hazırlanmaya başladı.

7-Son olarak iç transferde Ceyhun, Giray ve Selçuk ile yapılan görüşmelerde Başkan Sadri Şener'in isteği ile geri plana çekilen Hacısalihoğlu, bu duruma içerledi.

8-Aralık ayında yapılacak olan seçimli genel kurulda yönetimin büyük bir çoğunluğunun Hacısalihoğlu ile devam etmeme yönünde tutum belirlemesi ise istifanın fitilini ateşledi. Başkan Sadri Şener de, yakın arkadaşı Hacısalihoğlu'nun yetkilerinde kısıtlamaya giderek, bu duruma yeşil ışık yaktı.

9-Önceki gün Trabzon'a gelen Başkan Sadri Şener'i karşılayanlar arasında yer almayan Hacısalihoğlu, kendi ifadesi ile, "Çok sevdiği Trabzonspor'a daha fazla zarar vermemek" adına görevinden istifa etti.

DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'da Fırtına Dinmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement