Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da düzenlenen ''Gelecek Teknolojileri Forumu'' adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, ''Kanser aşışı olarak bilinen, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyici yeni nesil ilaçlar üretmeye yaklaştık. Umarım çok yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılırlar.'' ifadelerini kullandı.
TÜM dünyanın ilk kez 2019'un son günlerinde Çin'den gelen gizemli hastalık haberleriyle tanıştığı koronavirüs pandemisinde, Türkiye'deki ilk resmi vaka, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından 11 Mart 2020'de açıklandı.
Kovid salgının devam ettiği Rusya'da başkent Moskova'da DEPO Alışveriş merkezinde Sputnik V ile Sputnik Light aşısı uygulaması AA ekibi tarafından görüntülendi.
Oxford Üniversitesi ve Brezilyalı araştırmacılara göre Covid-19'a karşı iki doz Sinovac aşısının üstüne yapılan üçüncü doz AstraZeneca, Pfizer-BioNTech veya Johnson & Johnson aşısı vücuttaki antikor seviyesini ciddi oranda artırıyor.
- İran'da aşılama süreci yerli aşı "Bereket" ile devam ediyor İran'da Covid-19 aşılama uygulamaları sürerken yerli aşı "Coviran Bereket" Haziran ayından beri uygulanmaya devam ediyor.
Omicron kaynaklı yeni bir koronavirüs dalgası endişesinin yaşandığı Hindistan, iki yeni Covid-19 aşısının kullanımına acil durum onayı verdi.
Rusya Devlet Duması, korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla QR kodlarının uygulanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, video konferans yoluyla yaptıkları görüşmede Şubat ayında Pekin'de bir araya gelme kararı aldı.
Rus bilim insanları tarafından geliştirilen burun spreyi şeklindeki Sputnik V aşısının 2022 yılında uluslararası piyasaya sürüleceği açıklandı.
Edinilen son dakika gelişmesine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Molnupiravir ile ilgili izin alındı, bazı ülkeler de siparişi şimdiden vermiş oldular.
Dünya Sağlık Örgütü, geçen hafta yeni koronavirüs vakalarının en hızlı arttığı bölgenin yüzde 7 ile Avrupa olduğunu duyurdu. Değerlendirmeye göre, vakaların yükseldiği ülkelerin başında İngiltere, Rusya ve Türkiye geliyor.
Kazakistan'da korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen yabancı aşılar önümüzdeki yıldan itibaren ücretli olacak.
İngiliz medyasında yer alan aşıda hırsızlık iddiası ülkenin gündemine bomba gibi düştü. İsimleri gizli tutulan güvenlik yetkililerinin ifadelerine göre Rusya, Sputnik V koronavirüs aşısını oluşturmak için Oxford aşısının planını çaldı. Hükümet cephesinden ve Rusya'dan söz konusu iddiayla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Muhafazakar Parti Milletvekili Bob Seely casusluk iddialarıyla ilgili ciddi adımlar atılması gerektiğini ifade etti.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinin askeri tarafsızlık tutumuna devam edeceğini belirterek, "Askeri tarafsızlık tutumumuzla gurur duyuyorum.
Kadınların gebelik ve lohusalık dönemlerinde korona virüs aşısı olmak istememesine yönelik açıklamalarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aygül Çelik, "Korona virüs aşı içeriğindeki bileşenlerin anne sütüne geçme ihtimali düşüktür" dedi.
İran Sağlık Bakanı Behram Eynollahi, yarından itibaren 12 ila 18 yaş aralığındaki çocukların Covid-19 aşısı yaptırabileceğini duyurdu.
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, çalışma arkadaşlarından birinde koronavirüs tespit edilmesinden sonra kendisini karantinaya alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Peskov, "Putin kendini çok iyi hissediyor. Tamamıyla sağlıklı ve çalışmayı sürdürüyor. Hem Putin hem de Sputnik V aşısının olağan biçimde çalıştığını söyleyebilirim. Sputnik V'nin oldukça yüksek düzeyde etkili olduğu kanıtlanmış oldu" ifadelerini kullandı.
- Esad'dan 6 yıl sonra Moskova'ya ilk ziyaret Esad ve Putin Kremlin'de bir araya geldi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 2015'ten bu yana başkent Moskova'ya gerçekleştirdiği ilk ziyaret kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çalışma arkadaşlarından birinde korona virüs tespit edilmesinin ardından kendini karantinaya aldı.
Rusya'nın başkenti Moskova'da günlük yaşam normale dönerek salgının izleri siliniyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşısını 12 yaş üstüne de 15 yaş üstünde olduğu gibi tercihe bağlı yapılabileceğini bildirdi.
Aşılama oranlarının çok düşük olduğu İran'da son günlerde zirve yapan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve can kayıplarının muharrem ayı etkinlikleri ile daha da tehlikeli hale gelmesinden korkuluyor.
Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, Rusya'nın korona virüse (Covid-19) karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının Covid-19'un Delta mutasyonuna karşı etkinliğinin yaklaşık yüzde 83'e ulaştığını duyurdu.
İran'da haziran ayının başında azalan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları aşılamanın yavaş ilerlemesi ve halkın maske, sosyal mesafe gibi kurallara uymaması nedeniyle yeniden rekor seviyelere yükseldi.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Rusya ile ikili ticarette enerjinin önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Rusya ile doğal gaz, madencilik, petrol, elektrik ve nükleer enerji alanlarındaki mevcut iş birliğimizi daha da geliştirmek hususunda görüş birliğine vardık.
Özbekistan, ABD'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Moderna aşısından 3 milyon 60 doz teslim aldı.
AB Komisyonu Başkanı Leyen'in açıklaması BRÜKSEL (AA) – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, temmuzda yetişkin nüfusun yüzde 70'inin en az bir doz aşı olması hedefine vardıklarını bildirdi.
Yaklaşık iki yıldır devam eden koronavirüs salgını, aşılama ile kontrol altına alınmaya çalışıyor. Tüm dünyada devam eden aşılama uygulaması ile birçok yasak kalktı, ülkeler de kapılarını turistlere açmaya başladı. Bu noktada en merak edilen konu ise hangi ülkenin hangi aşıyı olan vatandaşları kabul edip etmeyeceği oldu. İşte Türk vatandaşlarının oldukları aşıya göre gidebilecekleri ülkeler listesi.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Çin merkezli Sinopharm şirketi tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşının ilk dozunu yaptırdı.
Son dakika haberler: Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'a yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşının ilk dozunun uygulandığı bildirildi.
Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen ve çok sayıda ülkede kullanımı durdurulan AstraZeneca aşısı bugünden itibaren Kırgızistan'da kullanılmaya başlandı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi.
Özbekistan'da koronavirüse karşı aşı uygulaması devlet kurumları ve hizmet sektörü çalışanları için zorunlu hale geldi. Alınan kararla söz konusu görevli ve meslek sahiplerinin, 1 Eylül'e kadar Kovid-19'a karşı aşının ilk dozunu, 1 Ekim'e kadar ikinci, 1 Kasım'a kadar ise 3. dozunu olması gerekiyor. Bu sayede aşılamanın yaygınlaşması ve toplumsal bağışıklığın kazandırılması bekleniyor.
Koronavirüse yakalanan hasta sayısının yeniden yükselişe geçtiği Rusya'da aşı olan vatandaşlara ilginç bir çağrı yapıldı. Rusya'ya 1000 km'den daha yakın bir bölge bulunan Saratov'da Sağlık Bakanlığı, aşı olduktan sonra cinsel ilişkiye girilmemesi gerektiği açıklamasını yaptı. Bakanlık, bu çağrının nedeni ise cinsel ilişkinin kişinin enerjisini düşürdüğü şeklinde açıkladı.
Rusya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama sürecinin hızlandırılması amacıyla toplu aşılama merkezleri açılıyor.
- Meksika'da Sputnik V aşısının üretimi başladı Rusya'nın Covid-19'a karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının test serisinin üretimine Meksika Biyolojik ve Reaktif Laboratuvarı'nda başlandığı bildirildi.
İran'da halk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ülke genelindeki aşılama çalışmalarının yavaş ilerlemesinden ve vaka sayıları ile can kayıplarının yeniden yükselişe geçmesinden şikayet ediyor.
Rusya'ya nisan ayında 8 milyon doz aşı için 80 milyon dolar ödeyen Guatemala, haziran sonu itibarıyla sadece 150 bin doz aşı teslim alabilmişti. Bunun üzerine Guatemala'nın Rusya'dan teslimatı geciken aşıların ücretini istediği iddiaları gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Guatemala Sağlık Bakanı Amelia Flores, iddiaları yalanladı.
Dünyada ve Türkiye'de aşılama tüm hızıyla devam ediyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Lavrov, "Herhangi bir suretle İstanbul kanalının yapılması, yabancı ülkelerin askeri birliklerinin orada yer almasına zemin hazırlamayacaktır" ifadelerini kullandı.
Özbekistan'a, Çin'in Anhui Zhifei Longcom ilaç şirketi ile Çin Bilimleri Akademisince yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ortak geliştirilen "ZF2001" aşısından 2 milyon doz daha ulaştı.
Kısa bir süre sonra Türkiye'nin vatandaşlarına uyguladığı aşılar arasına girecek olan Sputnik V'nin etkinlik oranına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı. Aşının, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılan araştırmalarda, yüzde 97,8 etkili olduğu ortaya konuldu.
Gamaleya Enstitüsü Direktör Yardımcısı Denis Logunov, Rusya'nın korona virüse (Covid-19) karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının Covid-19'un Delta mutasyonuna karşı etkinlik oranının yüzde yaklaşık 90 etkili olduğunu duyurdu.
Çekya, Vrbetice kentindeki mühimmat deposunda 2014'te meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın tam olarak tazmin edilmesi için Rusya'ya diplomatik nota vererek, yaklaşık 26 milyon euro (650 milyon kron) tazminat talep etti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya'da gerçekleşecek olan zirvede, Sputnik V korona virüs (Covid-19) aşısının ortak üretiminin ve bölgesel konuların ele alınacağını duyurdu.
Ülkemizde aşılama çalışmaları devam ederken dünya genelinde hızla artarak yayılan Delta varyantı, Sağlık Bakanlığı'nı alarma geçirdi. Değişen yeni aşılama takvimine göre koronavirüs aşılarının ikinci dozu altı-sekiz hafta yerine dört hafta sonra yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizde şu ana kadar 134 Delta varyantı vakası olduğunu açıklamıştı.
Rusya'dan Türkiye'ye uçuş kısıtlaması, geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı. Rus turistlerin Türkiye'ye akın etmesi sonrasında Rusya'dan tedirgin eden bir haber geldi. Rusya'da 21 Ocak'tan bu yana bir günde en yüksek koronavirüs hasta sayısına ulaşıldığı öğrenildi.
Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Ulukbek Maripov, kamera karşısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı oldu.
Kırgızistan'da Rusya'nın yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı geliştirdiği tek dozluk Sputnik Light aşısının kullanımı onaylandı.
Son dakika gelişmesine göre Kazakistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı oldu.
SAĞLIK Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 18 yaşından gün almış tüm kişilerin aşılamalarına başlanacağını açıkladı.
TÜRKİYE'nin ilk yerli aşısı Turkovac'ta Faz-3 çalışması, gönüllülerle devam ederken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Faz-2 aşamasında gönüllü olduğu, virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısının da mutasyonlara karşı yüksek oranda etkili olduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili ilişkiler, turizm, Sputnik V aşısı, Karabağ ve Suriye konularının ele alındığı öğrenildi.
Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Ulukbek Maripov, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının yeniden artışa geçmesi nedeniyle yeni dalgaya karşı "bireysel sorumluluk" uyarısında bulundu.
Gelen son dakika haberine göre Bakan Koca: "(Covid-19 aşısı) Cuma günü itibarıyla 18 yaşından gün almış tüm vatandaşlar için randevu sistemi açılacak""(Delta varyantı) Toplam 16 ilimizde görüldü ve giderek illerde dağılışı artmaya başladı.
TÜRKİYE'ye şimdiye kadar 20,1 milyon dozu haziran ayında olmak üzere toplam 24,6 milyon doz Biontech aşısı geldiği belirtildi.
Uzman doktordan 'aşı olun' çağrısı Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Seda Ünsal, mRNA teknolojisinin yeni bir yöntem olmadığını, 1990'lı yıllardan bu yana üzerinde çalışıldığını kaydederek, vatandaşları aşı olmaya çağırdı.
Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Seda Ünsal, mRNA teknolojisinin yeni bir yöntem olmadığını, 1990'lı yıllardan bu yana üzerinde çalışıldığını belirterek, vatandaşları aşı olmaya çağırdı.
Alman Robert Koch Enstitüsü (RKI), Alman halkının yüzde 49.6'sının korona virüse karşı bir kez aşı olduğunu açıkladı.
Akkuyu NGS'de aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor Mersin'in Gülnar ilçesinde inşa edilen Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali sahasında görev yapan tüm çalışanların Covid-19'a karşı toplu olarak aşılanmasına ilişkin süreç başlatıldı.
'Sputnik V, 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacak'Şaduman UNUTMAZ- Celal ATALAY/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'de koronavirüse karşı sürdürülen aşılama çalışmalarında, Sinovac ve Biontech aşılarından sonra Rusya'nın Sputnik V aşısının da devreye gireceği belirtildi.
Sağlık Bakanlığı, Covid-19 pandemisi ile mücadelede yürütülen aşı programına 3. dozu da dahil etmeyi değerlendiriyor.
AB genelinde geçerli olacak "Dijital Covid Sertifikası" yürürlüğe girmeden, bazı AB ülkeleri kapılarını turistlere açtı.
İzmir'in Karabağlar ilçesinde bulunan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek korona virüs aşısı olmak isteyen vatandaşlar yoğunluk oluştururken, aşı olmaya gelen vatandaşlardan Oktay Keser (45), bu hastalıktan kurtulmanın tek yolunun aşı olduğunu ifade ederek, "Herkesin gönül...
İzmir'de korona virüs aşısına yoğun talep İzmir'in Karabağlar ilçesinde bulunan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek korona virüs aşısı olmak isteyen vatandaşlar yoğunluk oluştururken, aşı olamaya gelen vatandaşlardan Oktay Keser (45), bu hastalıktan kurtulmanın tek yolunun aşı...
Son dakika! Sosyal medya hesabından sık sık koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son olarak "Şu ana kadarki en yüksek günlük doza ulaşıyoruz: Bir günde 750.000 doz. Kısa süreliğine geçerli bir ilk!" ifadelerine yer verdi.
Son dakika: Alman ve Çin aşısından sonra Türkiye'de uygulanacak üçüncü koronavirüs aşısı da ülkeye geldi. Sputnik V aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'na indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziran sonuna kadar 30 milyon dozun teslim edileceğini açıklamıştı
Son dakika: Alman ve Çin aşısının ardından Türkiye'de uygulanacak üçüncü koronavirüs aşısı da ülkeye geldi. Rus menşeli Sputnik V aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'na indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziran sonuna kadar 30 milyon dozun teslim edileceğini duyurmuştu.
Dünya genelinde aşılama çalışmalarına devam eden ülkeler, aşılamayı teşvik etmek için yeni yöntemlere başvuruyor. Hong Kong'da aşı olanlar arasında ev çekilişi yapılmasının ardından Rusya'dan da araba çekilişi haberi geldi.
Özbekistan, Çin'in Anhui Zhifei Longcom ilaç şirketi ile Çin Bilimleri Akademisince yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ortak geliştirilen "ZF2001" aşısından 1 milyon doz ve Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısından da 70 bin doz daha teslim aldı.
Rusya'dan, Türkiye dışişleri heyeti ile yapılan görüşmelere ilişkin açıklama geldi. Moskova yönetimi, karşılıklı uçuşların yeniden başlaması için her iki ülkenin de hemfikir olduğunu açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'dan çıkarılan doğal gazı Baltık Denizi altından Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 projesinin ilk etabında boru döşeme işleminin tamamlandığını açıkladı.
Dünya, iki milyar doz Covid-19 aşısı üreterek önemli bir eşiği aştı.
Türkiye'nin satın aldığı Pfizer/BioNTech aşılarının teslimatıyla birlikte aşı programınında hız kazanması bekleniyor.
Özbekistan'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı 2 milyon 69 bin 518 doz aşı yapıldı.
Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı saat 23.31 itibarıyla 29 milyon 74 bin 183'e ulaştı.
Murat Çelen bu sorulara aldığı cevapları, " Maalesef bazı gençler aşının bulunduğundan bile habersiz. Aşı olmayı ise çok küçük bir azınlık dışında kimse istemiyor.
- Tayland'dan Sinopharm aşısına yeşil ışık Tayland Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Çin merkezli Sinopharm'ın geliştirdiği Covid-19 aşısının ülkede kullanımını onayladı.