38 Dolara Çift Kameralı Akıllı Telefon - Son Dakika
Teknoloji

38 Dolara Çift Kameralı Akıllı Telefon

38 Dolara Çift Kameralı Akıllı Telefon

Milyonlarca insan, bu tip uygun fiyatlı akıllı telefonlara cazip bakıyor.

24.08.2014 11:44
Mahmut Saral - -

Akıllı telefon pazarı her geçen gün biraz daha büyüyor. Amiral gemisi ve orta seviye modeller önemli olduğu kadar, giriş seviyesine yönelik ekonomik modellerin de önemi büyük. Özellikle bu modeller, nüfusun fazla olduğu, ancak alım gücünün düşük olduğu ülkelerde büyük ilgi görebiliyor. Mesela Hindistan...


Mozilla Firefox OS mobil platformunun ortaklarından olan Spice, dünyanın en ucuz akıllı telefonlarından bir tanesini geçtiğimiz günlerde duyurdu. İsmi Spice Fire One Mi-FX 1 olan ve 29 Ağustos itibarıyla Hindistan'da satışa sunulacak olan telefonun fiyatı ise 38 dolar, yani 83 lira.


Peki telefonun özellikleri neler?


Telefonda çift sim kart girişi, Wi-Fi ve Bluetooth gibi özellikler mevcut. Bunların yanında 480x320 çözünürlük sunan 3.5 inçlik ekranı, 1GHz işlemcisi, arkada 2, önde de 1.3MP olmak üzere 2 tane de kamerası var. Mozilla'nın kendi işletim sistemiyle gelen telefon, içinde Facebook ve Twitter gibi uygulamaları da hazır olarak barındırıyor.


Görüldüğü üzere ekonomik fiyata ihtiyacınız olabilecek birçok şey bu telefonda mevcut. Asıl merak edilen ise, bu tip modellerin diğer pazarlara da gelip gelmeyeceği. Bu arada, yakın zamanda Mozilla'nın 25-35 dolar civarında fiyat etiketi bulunan yeni telefon modellerinin de duyurulması bekleniyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji 38 Dolara Çift Kameralı Akıllı Telefon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement