ABD Donanması Lazer Silahı Kullanmaya Başladı - Son Dakika
Teknoloji

ABD Donanması Lazer Silahı Kullanmaya Başladı

ABD Donanması Lazer Silahı Kullanmaya Başladı

Dünyanın ilk operasyonel lazer topu, ABD donanması tarafından USS Ponce isimli amfibik çıkartma gemisi üzerinde, Basra Körfezi'nde kullanılıyor.

16.11.2014 14:38

Dünyanın ilk operasyonel lazer topu, ABD donanması tarafından USS Ponce isimli amfibik çıkartma gemisi üzerinde, Basra Körfezi'nde kullanılıyor.

ABD ordusunun bilimkurgu filmlerinden fırlama gibi duran çeşitli lazer silahı teknolojileri ile çok ilgilendiğini biliyoruz. Savunma teknolojileri üreticisi Lockheed Martin firmasının bir uçağa yerleştirdiği lazer topundan sonra, şimdi de ABD donanmasındaki bir germide bir süredir bir lazer topu kullanılmakta olduğu açıklaması geldi.

Koramiral John Miller'ın Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre, Basra Körfezi bölgesinde Ağustos ayından beri görev yapmakta olan USS Ponce isimli amfibik birlik çıkartma gemisi, gerçek ve çalışan bir lazer topuna sahip. USS Ponce'un üzerindeki 30 kilowatt gücündeki Lazer Silah Sistemi (Laser Weapon System – LWS) farklı modlarda kullanılabiliyor. Zararsız uyarı atışlarından bir drone veya tekneyi yakabilecek kadar güçlü şekilde odaklanması mümkün.

USS Ponce, ABD donanmasının Basra Körfezi'ndeki 5. Filo'su için ana kumanda üssü görevi yapıyor. Şu anda gerçek ortam testleri devam eden lazer topunun ısı, nem, toz ve deniz havasındaki performansı deneniyor. Ayrıca sistemin bu şartlarda ne kadar güç tükettiği ve hedefleri vurmada ne kadar başarılı olduğuna bakılıyor.

ABD ordusu LWS isimli lazer topunu geliştirmek için 7 yılda 40 milyon Dolar harcadı. Topun her bir atışı ise yaklaşık 1 Dolar'a mal oluyor. Bu silahın testleri sonucu alınacak sonuçlar, 2012 yılında ABD ordusunda göreve sokulması planlanan daha büyük ve yüksek performanslı bir lazer silahı için baz alınacak.

The post ABD Donanması Lazer Silahı Kullanmaya Başladı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji ABD Donanması Lazer Silahı Kullanmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement