Darbe üstüne darbe! Bu kez oyuncular Microsoft'a dava açtı - Son Dakika
Teknoloji

Darbe üstüne darbe! Bu kez oyuncular Microsoft'a dava açtı

Darbe üstüne darbe! Bu kez oyuncular Microsoft\'a dava açtı

Activision'ı satın almak için çabalayan Microsoft, yeni bir engelle karşılaştı. Bu kez oyuncular, Microsoft'a karşı dava açtı.

21.12.2022 19:22

Geçtiğimiz haftalarda Microsoft'un Activision'ı 69 milyar dolara satın almak için yaptığı anlaşma, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından inceleme altına aldındı. Ancak bugün çıkan haberlere göre tek engel bu olmadı. Microsoft bu kez oyuncuların yasal tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Oyuncular, Microsoft ile Activision birleşmesini engellemek için bir araya geldi

Microsoft'un geçtiğimiz haftalarda Activision'u satın alma çabası önce rekabet kurumu tarafından sonrasında ise Sony tarafından bir engelle karşılaştı. Bugün ise bu engellere bir tanesi daha katıldı. Bir grup oyuncu, Microsoft'un Activision Blizzard ile birleşmesini engellemek için bir araya geldi.

Darbe üstüne darbe! Bu kez oyuncular Microsoft'a dava açtı

On oyuncudan oluşan bu grup, Microsoft'a karşı dava açtı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyuncular, 69 milyar dolarlık davanın "video oyun endüstrisinde bir tekel yaratacağını" söylüyor. Bunun yanı sıra oyuncular, sunmuş oldukları dosyada bu satın alımın, rekabeti azaltacağını belirtiyor.

Microsoft, Netflix'i almak için harekete geçti!

Tüm bu gerekçelerle birlikte de satın alma işleminin ABD yasalarına uygun olmayacağını öne sürdüler. Ayrıca oyuncular, World of Warcraft, Call of Duty, The Elder Scrolls ve Doom gibi serilerin de Microsoft'un eline geçeceğine dair şüpheleri olduğunu düşündüklerini belirtti.

Yaklaşık iki hafta önce Federal Ticaret Komisyonu da şikayetlerinde benzer endişeleri dile getirdi. ABD iş gözlemcisi, Activision'u birden fazla cihaz için yüksek kaliteli oyunlar yapan az sayıdaki en iyi video oyun geliştiricilerinden biri olduğunu söyledi.

Darbe üstüne darbe! Bu kez oyuncular Microsoft'a dava açtı

Microsoft, satın alma gerçekleşirse Call of Duty'yi Nintendo'da 10 yıl süreyle kullanıma sunacağını duyurdu. PlayStation konsolunu yapan rakibi Sony'ye de benzer bir teklif sundu. Ayrıca olayın nasıl sonuç vereceği hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor.

Peki, siz Activision Microsoft durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce dava nasıl sonuç verecek? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Darbe üstüne darbe! Bu kez oyuncular Microsoft'a dava açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement