Apple Avukatı Medyayı "Ölü Bir Adamı Görmeyi İstemek" ile Suçladı - Son Dakika
Teknoloji

Apple Avukatı Medyayı "Ölü Bir Adamı Görmeyi İstemek" ile Suçladı

Apple Avukatı Medyayı "Ölü Bir Adamı Görmeyi İstemek" ile Suçladı

Apple'ın geçtiğimiz günlerde başlayan mahkemede Steve Jobs'ın videosuyla kendini savunacak olması gündemden düşmüyor.

12.12.2014 02:08
Emre Çetinkaya - -

Geçtiğimiz haftalarda Apple'ın, 2006-2009 yılları arasında iPod kullanıcılarının rakip servislerden yüklediği içerikleri silerek haksız kazanç elde ettiği iddialarını sizlere iletmiştik. Bu iddialar sonrasında Robbins Geller Rudman & Dowd isimli hukuk ofisi Apple'a dava açmıştı. Bu dava geçtiğimiz günlerde Kaliforniya'da görülmeye başladı.


Bu davanın en dikkat çeken tarafı ise Apple'ın savunmasında efsanevi CEO'su Steve Jobs'ın yıllar önce iPod'lar ile ilgili bir videoda söylediklerini kullanacak olmasıydı. Bu videoda Steve Jobs'ın tam olarak neler dediği ise bilinmiyor. Bunun yanında medya kuruluşları Steve Jobs'ın videosunu görmek isterken, Apple avukatları da videonun gizli kalması konusunda ısrarcılar.


Medya kuruluşlarını temsil eden David Wright Tremaine hukuk bürosundan avukat Tom Burke konuyla ilgili olarak, Steve Jobs'ın basit bir mahkeme tanığı olmadığını söyleyerek mahkemenin Steve Jobs'ın videosunu basınla paylaşmasını istedi. Bunun yanında Apple'ı temsil eden Boies & Schiller & Flexner hukuk bürosunun avukatlarından Jonathan Sherman ise medyayı fırsatçılıkla suçluyor.


Aynı zamanda medya şirketlerini, 'ölü bir adamı dünyaya göstermek istemek' ile suçlayan Sherman, bu isteğin yasal bir kılıfa uydurulmaya çalışıldığını söyledi.


Şu an için mahkemeden konuyla ilgili bir karar verilmiş değil. Şu an iki taraf da mahkemenin Pazartesi gününe kadar verdiği süreyi kullanıyor. Ayrıca Apple'ın 350 milyon dolar tazminat ödemekle karşı karşıya olduğunu da belirtelim.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Avukatı Medyayı 'Ölü Bir Adamı Görmeyi İstemek' ile Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement