Apple'da bir Windows hacker'ı - Son Dakika
Teknoloji

Apple'da bir Windows hacker'ı

Apple\'da bir Windows hacker\'ı

Birkaç yıl önce Windows'un tüm açık kapılarını gözler önüne seren hacker, artık Apple'da...

08.12.2012 16:00

Apple, beş yıl önce Windows Vista'da, işletim sisteminin piyasaya çıkışını geciktirecek kadar çok güvenlik sorununu açığa çıkartan Kristin Paget'i işe aldı. O zamanlar Chris Paget olarak tanınan ve daha sonra cinsiyet değiştirerek Kristin Paget adını alan ünlü hacker, şu an Apple'ın güvenlik ekibinde. Linkedin profiline göre, işletim sistemi güvenlik araştırmacısı olarak çalışıyor.

Paget'in Apple'da tam olarak ne görev üstlendiği bilinmiyor. Apple, büyük ihtimalle güvenlik kaygıları nedeniyle, bu konuda herhangi bir açıklama yapmıyor.

Beş yıl önce, o zamanlar Chris Paget adını taşıyan Kristin Paget, Windows Vista'nın güvenliğini zorlama testine tabi tutması için Microsoft tarafından işe alınmıştı. Paget'in, uzman korsanlardan oluşan ufak ekibiyle birlikte buldukları, Vista'nın piyasaya çıkış tarihini ertelemek için yeterli olmuştu.

Microsoft'la imzaladığı gizlilik sözleşmesinin 2011'de sona ermesinin ardından, Las Vegas'da yapılan Black Hat güvenlik konferansında yaptığı konuşmada, "O kadar çok hata bulup tamir edilmelerine yardımcı olduğumuz için çok gururluyum" demişti.

Peki Apple, güvenlik konusunda bu kadar kaygılanmakta haklı mı? Haberimizin ikinci sayfasında...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple'da bir Windows hacker'ı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement