Apple, E-kitap Davasında Suçlu Bulundu - Son Dakika
Teknoloji

Apple, E-kitap Davasında Suçlu Bulundu

Apple, E-kitap Davasında Suçlu Bulundu

Apple, geçtiğimiz yıl açılan e-kitap fiyatları davasında hakim tarafından suçlu bulundu.

11.07.2013 16:00

Emre Çetinkaya - - Bugün teknoloji devi Apple'ın Amazon ile olan "app store" davasını sizlere aktarmıştık. Apple'ın bunun dışında bir başka davası da ABD Adalet Bakanlığı ile bulunuyordu. ABD Adalet Bakanlığı, Apple ve altı yayın şirketini e-kitap fiyatlarını Amazon tarafından belirlenen seviyenin üzerine taşımak için anlaşma yapmakla suçlamış ve dava açmıştı. Bu davanın sonucu bugün nihayet açıklandı.

Yapılan duruşmaların ardından Apple, e-kitap fiyatları davasında Hakim Denise Cote tarafından suçlu bulundu. Dava sürecine gelinene kadar aradan geçen dönemde yayıncılar bir bir bakanlık ile uzlaşarak suçlamalardan feragat etmişlerdi. Yani davanın direk olarak muhatabı Apple olmuştu.

Açıklanan bu kararın ardından ise Apple sözcüsü, karara itirazda bulunacaklarını ve Apple'ın e-kitap fiyatlarını ayarlamak için bir komplo işine girmediğini söyledi. Öte yandan Apple'ı suçlayan ve davayı kazanan ABD Adalet Bakanlığı da, kararı e-kitap okuyan milyonlarca tüketici için bir zafer olarak tanımladı. Şu anda bu konuda suçlu bulunan Apple'ın ne kadar tazminat ödeyeceği ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple, E-kitap Davasında Suçlu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement