Apple Şimdi de Bruce Willis ile Davalık Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Apple Şimdi de Bruce Willis ile Davalık Oldu

Apple Şimdi de Bruce Willis ile Davalık Oldu

Hollywood'un sert abisi, öldükten sonra şarkılarının çocuklarına miras kalması için Apple'a dava açtı.

03.09.2012 12:00

Gökhan Menge - -

Ülkemizde şimdilik böyle bir kültür oturmamış olsa da, ABD'liler müzik arşivlerini iTunes üzerinden oluşturuyor ve Apple cihazlarından dinliyorlar, çoğunuzun bildiği gibi. Fakat iTunes'dan şarkıları aslında satın almıyor sadece kiralıyorsunuz, bu da sorun olabiliyor. Die Hard, Pulp Fiction, Fifth Element gibi filmlerden tanıdığımız Bruce Willis de bu duruma itira ediyor.

57 yaşındaki ABD'li aktör, dev iTunes müzik arşivinin sahibinin kendisi öldükten sonra kızları Rumer, Scout ve Tallulah'ın olmasını istiyor. iTunes'un mevcut kullanıcı sözleşmesi ise şarkıları aslında satın almadığınız, sadece bir süreliğine kiraladığınızı belirtiyor. Bu da demek oluyorki müzik arşivi, asıl sahibi ölünce aslında onunla birlikte yok oluyor.

Apple'ın pek çok iTunes müşterisi de aslında şarkıların sahibi olduğunu düşünüyor, fakat gerçekte sadece kiraladıklarını bilmiyorlar. Kullanıcıların Beatles, Led Zeppelin gibi şarkıcıların tüm albümlerini bulunduran dev arşivi sevdiklerine bırakmak istemeleri kadar da doğal bir şey yok.

Editörün Notu: bruce abi dur allahını seversen zaten ortalık karışık

Gökhan Menge - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Şimdi de Bruce Willis ile Davalık Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement