Apple Suçlu Olabilir - Son Dakika
Son Dakika Logo

Apple Suçlu Olabilir

Apple Suçlu Olabilir
05.09.2015 13:17

Yeni iPhone'ların tanıtılmasına az süre kalmışken Cupertinolu şirket gizliden gizliye neler yapıyor?

Hasan Uğur Nayır - -

Apple, şirket alımlarında her zamanki gibi saman altından su yürütmeye devam ediyor. MacRumors'un taze raporuna göre Apple, İsviçreli hareket yakalama teknolojisi geliştiren Faceshift şirketini satın almış olabilir.


Faceshift, 3D sensörler kullanılarak yüz ifadelerini hızlıca ve doğrudan yakalayan bazı ilginç teknolojilere sahip. Bu konuda oyun ve animasyon şirketleri ile birlikte çalıştı ve bazı tanıtımlar da yaptı. İsviçreli şirket yakın zamanda Skype'ta kullanıcıların gerçek zamanlı görüntülü sohbetler sırasında avatar karakterlere dönüşmesini sağlayan bir eklenti üzerinde çalışıyordu.


Son aylarda Faceshift'in yazılım bölümünü ve sosyal medya hesaplarını sessizce kapatması, ayrıca yaşanan bazı istifalar şirketin birileri tarafından satın alındığını gösteriyor. Apple konusunda kesin bir kanıt yok. MacRumors çeşitli kaynaklara ulaşmasına rağmen herhangi bir yorum alamadı. Fakat Apple'ın yüz izleme ve 3D sensörlere aşırı ilgi gösterdiği de biliniyor. Apple daha önce yüz tanımlama konusunda çalışan Polar Rose ve PrimeSense şirketlerini satın almıştı. Ayrıca çeşitli patentler de Apple'ın gelecek nesil iOS cihazlarda yüz tanımlamayı kullanabileceğini ortaya koymuştu. Bunların hepsini ele alırsak Faceshift'in Apple cephesine katılması sürpriz bir durum sayılmaz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Suçlu Olabilir - Son Dakika


Advertisement