Mahmut Saral - - Teknoloji dünyasında patent ihlali davalarının ardı arkası kesilmiyor. Apple ile Samsung arasında devamlı yaşanan ihlal davaları bir kenara, şimdi de Ericsson çıktı Samsung'un karşısına.
İşveçli telekomünikasyon malzemeleri üreticisi Ericsson, Güney Koreli Samsung'a patent ihlali davası açmaya hazırlanıyor. Gerekçesi ise, yıllardır Samsung'la süren patent kullanım anlaşmalarının sona ermesinin ardından, Samsung'un anlaşmayı yenilemeye yönelik uygun hareketler sergilememiş olması.
Ericsson, yeni anlaşmanın FRAND şartlarına uygun (Adil ve ayrımcı olmayan) olması gerektiğini talep ederken, aynı yaklaşımın Samsung'dan gelmediği bildiriliyor. Bunun üzerine de İsveçli Ericsson, çözümü mahkemede aramaya karar verdi.
Ericsson'ın şu an dünya çapında birçok firmayla 100'den fazla anlaşması bulunuyor. Ayrıca firma, dünya çapında 30 binden fazla patente sahip.
Ne kadar sıklaştı bu davalar değil mi? Sanki kurumlar birbirlerinin açıklarını arıyor, ürettikleri ürünlerden kar ederken, kullandıkları patentlerden de kar etmeye çalışıyor. Tabii en nihai kararı sonuçta yargı veriyor.
Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Son Dakika › Teknoloji › Bu Sefer de Ericsson, Samsung'a Dava Açıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.