Dijital Poster Uygulamaları - Son Dakika
Teknoloji

Dijital Poster Uygulamaları

Dijital Poster Uygulamaları

Duyduk duymadık demeyin, posterler canlanıyor!

28.03.2012 11:04

Sistem 9 Medya ve Terminal Film işbirliğiyle oluşturulan dijital poster uygulamaları, 8 sinema salonunda izleyicilerle buluşuyor.

Sinema salonlarında gördüğünüz afiş uygulamalarına 'hareket' geldi. Sistem 9 Medya Türkiye'de bir ilke imza atarak; ilk 'motion poster'i görücüye çıkardı. Başrollerini Cansu Dere, Sarp Akkaya ve Wilma Elles'in paylaştığı ve Terminal Film-It is Red tarafından hazırlanan ''El Yazısı'' filminin İstanbul'da vizyona giren sinema salonlarında uygulanan 'motion poster'lerde bildiğimiz geleneksel sinema afişlerinin yerine filmin özel çekim görüntüleriyle hazırlanmış dijital-hareketli posterlere yer veriliyor. Aynı zamanda twitter üzerinden paylaşılan ve sürekli güncellenen film yorumları da poster üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Bu uygulamada amaç; afişteki karakterlerle izleyici arasında direkt etkileşim kurulmasını sağlamak.

'Hareketli afiş' olarak da tanımlanan; büyük bütçeli Hollywood prömiyerlerinde uygulanan 'motion poster'lerde afiş görselinin kendi içinde bir hareket yaratılarak kısa bir video film sunuluyor. Motion poster'ler sadece sinema sektöründe değil; birçok sektörde kullanılabilecek bir tanıtım malzemesi. Dünyadaki genel eğilim tüm reklam panolarında indoor, outdoor mecralarda sabit görsellerin yerini çarpıcı kısa video ve animasyonlara bıraktığı digital uygulamalara geçilmesi yönünde.

Vizyona giren 'El Yazısı'' filminde izleyicinin filme olan ilgi ve merakını artırması hedeflenen ve Sistem 9 Medya tarafından tasarlanıp kurulan bu dijital poster uygulamalarını; Nişantaşı City's, Astoria Cinebonus, Etiler Akmerkez AFM, İstinyepark AFM, Bakırköy Marmara Forum Cinebonus, Ataköy Galeria Prestige, Capitol ve Kadıköy Rexx sinemalarında görmek mümkün olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji Dijital Poster Uygulamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement