Dünyanın İlk 16 Megavatlık Açık Deniz Rüzgar Türbini Çin'de Üretime Başladı - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın İlk 16 Megavatlık Açık Deniz Rüzgar Türbini Çin'de Üretime Başladı

Çin'in doğusundaki Fujian eyaleti açıklarında yer alan dünyanın ilk 16 megavatlık açık deniz rüzgar türbini Çarşamba günü başarıyla şebekeye bağlanarak elektrik üretmeye başladı. Çin Üç Boğaz Şirketi, işlettiği Fujian açık deniz rüzgar çiftliğindeki rüzgar türbininin, tek başına, dünya genelinde faaliyet gösteren tüm türbinler arasında en büyük üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Her biri 123 metre uzunluğunda olan türbinin pervaneleri, yedi standart futbol sahası büyüklüğünde yaklaşık 50.000 metrekarelik bir alanı tarayabiliyor. Rüzgar türbininin yılda 66 milyon kilovat-saatten fazla temiz elektrik üreterek üç kişilik 36.000 hanenin yıllık elektrik tüketim ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Bu da yaklaşık 22.000 ton standart kömür tasarrufu ve yaklaşık 54.000 ton karbondioksit emisyonu azaltmaya eşdeğer bir rakam. Çin Üç Boğaz Şirketi Başkanı Lei Mingshan, 16 megavatlık açık deniz rüzgar türbininin, açık deniz rüzgar enerjisi endüstriyel zincirinin temel teknolojisinde bir dönüm noktası olduğunu ve ülkenin açık deniz rüzgar enerjisi endüstrisinin sürdürülebilir gelişimini hızlandıracağını belirtti. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Fuzhou'dan bildiriyor. (XHTV)

21.07.2023 10:24

Çin'in doğusundaki Fujian eyaleti açıklarında yer alan dünyanın ilk 16 megavatlık açık deniz rüzgar türbini Çarşamba günü başarıyla şebekeye bağlanarak elektrik üretmeye başladı.

Çin Üç Boğaz Şirketi, işlettiği Fujian açık deniz rüzgar çiftliğindeki rüzgar türbininin, tek başına, dünya genelinde faaliyet gösteren tüm türbinler arasında en büyük üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Her biri 123 metre uzunluğunda olan türbinin pervaneleri, yedi standart futbol sahası büyüklüğünde yaklaşık 50.000 metrekarelik bir alanı tarayabiliyor.

Rüzgar türbininin yılda 66 milyon kilovat-saatten fazla temiz elektrik üreterek üç kişilik 36.000 hanenin yıllık elektrik tüketim ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Bu da yaklaşık 22.000 ton standart kömür tasarrufu ve yaklaşık 54.000 ton karbondioksit emisyonu azaltmaya eşdeğer bir rakam.

Çin Üç Boğaz Şirketi Başkanı Lei Mingshan, 16 megavatlık açık deniz rüzgar türbininin, açık deniz rüzgar enerjisi endüstriyel zincirinin temel teknolojisinde bir dönüm noktası olduğunu ve ülkenin açık deniz rüzgar enerjisi endüstrisinin sürdürülebilir gelişimini hızlandıracağını belirtti.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Fuzhou'dan bildiriyor.(XHTV)

Dünyanın İlk 16 Megavatlık Açık Deniz Rüzgar Türbini Çin\'de Üretime Başladı
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Teknoloji Dünyanın İlk 16 Megavatlık Açık Deniz Rüzgar Türbini Çin'de Üretime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement