Force Touch İçin Hazırlık Yapılıyor - Son Dakika
Teknoloji

Force Touch İçin Hazırlık Yapılıyor

Force Touch İçin Hazırlık Yapılıyor

Yeni iPhone hakkındaki dedikodular bitmek bilmedi.

23.05.2015 15:17
Hasan Uğur Nayır - -

iPhone 6S ve 6S Plus'ta, Apple Watch'ta bulunan Force Touch özelliğinin yer alacağı merkezde bulunan iddialardan biri. Şu zamana kadar analist öngörülerinde ve farklı kaynaklarda da dile getirildi.


Force Touch kısaca ekrana uygulanan gücü algılayan bir teknoloji. Hafif veya güçlü dokunuş arasındaki farkı algılayarak, içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında ulaşmayı sağlıyor. iPhone 6S veya belki de iPad'lerde kullanılarak bambaşka bir tecrübe sunabilir. Burada uygulamalar önemli bir faktör.


İsimsiz kaynaklara dayandırılan bir rapora göre Apple'la iş birliği içinde olan bazı yazılım şirketleri Force Touch'ı kullanan 3. parti uygulamaları gizlice geliştirmeye başlamış. Rapor Apple'ın uygulama sayısını arttırarak Force Touch'ı öne çıkaracağını vurguluyor. Kaynaklar uygulamaların iPhone lansmanıyla birlikte ortaya çıkacağını söylüyor. Bunlar dışında ne tür uygulamaların geliştirildiği ve başka nelerin olacağı hakkında ise bilgi yok. Kısaca rapor içeriği kıt.


Sonuç olarak bu rapor eskilerin üstüne biraz daha detay katarken, Force Touch özelliğinin olacağını da yeniden onaylıyor. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre iPhone 6S ve 6S Plus, Ağustos ayında açıklanacak. Eylül ayında satışa çıkacaklar. UDN sitesi tarafından yayınlanan haberde de yeni iPhone'ların ağustos ayında çıkacağı ileri sürülmüştü.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Force Touch İçin Hazırlık Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement