Gerçek Sahibi Apple Değilmiş! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gerçek Sahibi Apple Değilmiş!

22.06.2014 18:59

Apple'ın ilk kez iPhone 5'te kullandığı Lightning'in gerçek sahibi olmadığını biliyor musunuz?

Apple'ın ilk kez iPhone 5'inde kullandığı Lightning bağlantısının marka hakkını Harley-Davidson'dan almak zorunda kaldığını biliyor muydunuz?

AB Patent ve Marka Ofisi'nin yayınladığı Apple'ın Lightning ile ilgili başvurusunda ilgi çeken detay, Apple'ın markayı Harley-Davidson'dan alış şekli. Patently Apple'a göre Harley, "Lightning"i motosikletlerden elektrikli parçalara, koruyucu kasklardan TV'lere, oyunlara ve gözlüklere her yerde kullanma hakkına sahipmiş. Apple ise Lightning'i "kısmi" kullanma hakkını Harley-Davidson'dan almayı başarmış.

Bunun anlamı, muhtemelen Harley-Davidson'ın Lightning adını motosikletleriyle ilgili ürünlerde kullanmaya devam edebileceği... ya da Apple'ın Lightning'li bir motosiklet işine giremeyeceği.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Gerçek Sahibi Apple Değilmiş! - Son Dakika


Advertisement